my friends:

Saturday, March 31, 2012

“SEGMENT:BLOG PILIHAN SAYA”

assalamualaikum!!!^_^

hai3!!!aja da habis final exam..baru je petang tadi....alhamdulillah...dikesempatan tengah cuti sem ni..aja nak start membusykan diri balik dengan blog...tapi before keje part time start ar..huhu..ok merepek...

ok berbalik kepada tajuk di atas...segment ni dibuat oleh sahabat blog aja Mr.khairiz..


itu blognya..

Syarat-syarat
  • 1.       Follow blog ini dan Like Pages My Life Story nak follow atau x terpulang pada korang la ya, tiada  paksaan disini.)
  • 2.       Buat satu entry yang bertajuk “SEGMENT:BLOG PILIHAN SAYA” dan korang perlu senaraikan 5 blog pilihan korang , yang mana korang suka baca atau sebagainya.
  • 3.       Ceritakan serba sedikit tentang Blog Pilihan Korang tu ya
  • 4.       Dalam enrtry tersebut letakkan Gambar di atas dan Link kan pada post ini.
  • 5.       Dan juga Tag 3 orang kawan korang selain dari lima blog pilihan itu, pastikan orang yang di Tag itu tahu.


ok senarai 5 blog pilihan aja??

*pemilik blog ini adalah sahabat baik aja dekat uitm....nama dia azyra..aja suka baca blog dia sebab bahasa dia yang menarik dan cerita dia kadang2 kelaka...jalan cerita dia matching dengan perangai sebenar dia..ahaha...

*ini lagi sorang sahabat baik aja...nama dia husna...aja suka baca blog dia sebab dia bersahaja...dia kawan yang jujur...suka kawan dengan dia...=)

*eh macam kenal kan?ahaha...ni blog empunya segment ni...blog dia best sebab selain hal2 peribadi dia juga akan masukkan kisah dan tauladan..ceh..ahaha...macam fakta la..kadang tu kisah nabi...

*eleh yang ni pon konfirm sure pasti orang lain suka...blog lyssa ni banyak tutorial..sebab tu aja jadikan blog piliihan...

last but not least
*ok ni blog cik ustad kita..ehehe...blog dia macam islamic skit...tapi macam ustad2 remaja...hal2 cinta,movie semua dia layan gak...dan dia banyak bagi pandangan yang sangat bernas...

orang yang kena tag???siapa ek?kalau xde boleh x khai?kalau ada nanti aja tag dekat blog diorang jela..huhu...

ok itu sahaja daripada aja...papai semua!!

***wish my result gempak..aminnnn....

Tuesday, March 13, 2012

untungla!


assalamualaikum..

mesti best kan sape2 yang dapat tengok last episode untuk vanilla coklat!ok aja jeles..kenapa?15minit akhir tayangan..umah aja blackout..dari pagi tadi blackout..tapi yang malam ni macam pelik sikit..sebab lampu kipas semua xley on..astro , charger laptop dengan pemanas air boleh pulak hidup..tv kelip2..aish kalau boleh on tv tu mesti dapat tengok..cukup sekadar gambar tanpa suara pon aja xkisah!!!

kenapa?kenapa?wahai TNB..tolong bagi kerjasama...seharian blackout ape kes?kalau straight xpe gak..ni kejap ada kejap xde..sakit hati tau x?ok no bebel...jeles dengan orang yang dapat tengok sampai abis tu...

Monday, March 12, 2012

final exam sem 4

assalamualaikumm!^_^

ape kabar semua?sihat nggak?ok gedik..=P...haishhh...nak bagitau ni...final exam for diploma students in UiTM 1malaysia sudah menye'tart'kan diri....so aja termasuk dalam golongan tersebut...tapi kannnnn....kenapa this sem aja macam malas sangat nak study??(cehh macam la sem lepas rajin sangat nak study =P)...emm just this sem xdapat study dengan roommate tersayang..jiran tertangga yang gempak...rindu saat bersama di hostel dulu....

mastura,rara,yaya,kakak,aspalela amni and level 21 tun putih...rindunya nak dengar riuh rendah kita time study kan....yang penting bilik 2111 paling kecoh la...jerit2, nyanyi, gelak kuat2...sekarang...xdapat rasa semua tu..maybe rara kakak and yaya still dapat rasa..tapi jaja dengan mastura  x....kenapa kita berpisah?huhu

mengimbau kenangan..bila ada gap paper..kita tengok movie...cerita bukan calang2...nak cerita hantu..final destination lagi..ahaha..sumpah rindu korang...mastura...nape amek fast track?='(....apa2pon kitorang still akan doakan kau berjaya dekat uitm merbok sana tu k..huhu...

rara yaya kakak..maaf xdapat join korang untuk menyewa rumah tu...hope sangat korang faham situasinya....lagipon tanggungjawab jaja untuk tolong mak tengokkan nenek dengan atok di kampung...walaupon kita dekat je sebenarnya...tapi transport xde nak pergi rumah korang...huhu..sedih x?

apa2pon...siyes jaja xtipu korang..jaja sangat2 rindu saat kita bersama..study sama2..tengok movie sama2..nangis sama2...gelak sama2...maafkan jaja kalau ada salah silap..terguris hati dan perasaan korang ke...halalkan makan minum, terambil barang ke...huhu...friends till jannah ok...=) <3<3<3<3

korang2 yang sudi baca tu...doakan kami berjaya dalam exam nanti...maafkan aja kalau aja ada salah silap dekat korang...fighting2!assalamualaikum..=)

Saturday, March 3, 2012

end of class part 4

assalamualaikum..^_^

alhamdulillah.berakhir suda liku2 aja dalam semester 4 ni...eh xde lah berakhir sangat sebab final exam belum lagi..ahaha.baru kelas yang berakhir....hari tu daftar kos untuk semester 5...baru la aja tersedar dari lamunan bahawa diploma aja semakin hampir untuk tamat...warhhhh!bersediakah aja untuk masuk ke alam degree?

oklah..aja nak cerita pasal minggu ni punya aktiviti...seperti biasanya..hari isnin..hari paling malas untuk ke kelas sebab terpengaruh dengan hari sabtu dan ahad..ahaha..merepek...first kelas untuk isnin adalah LAW299...xde apa2 yang perlu di highlight kan sebab kelas LAW hanya belajar seperti biasa...habiskan chapter last..tu je..huhu...tapiiii second class tu yang terbaik tertarik kau memang de BOMM...ahaha..gurau je..second class adalah kelas arab...opcos la best sebab xbelaja..just ada tayangan movie,..eh bukan cerita papa I LOVE U ok...ni tayangan video yang kitorang sendiri buat...ada dalam 5 kumpulan xsilap..tapi semua cerita menarik..ustaz pon suka...dalam banyak2 video...video kitorang paling sempoi, kelaka, rileks..semua ada..ahaha..nak share dekat korang..tapi maaf..kawan xbenarkan..nak tengok datang rumah aja tau..ahaha...then...berakhirla hari isnin...=)

keesokan harinya....hari selasa...oh MY mom...ada presentation PR pulak!ape nak buat ni..bersediakah group aja?..ahaha....disebabkan budak2 kelas aja memang suka datang lambat...pagi tu kitorang amik kesempatan untuk present dulu..miss pon xkata apa la..lagipon group kitorang je yang full pagi tu...so present punya present....habis sudah..kejap je group kitorang ni...then next group...memang terbaik sebab dalam kalangan yang terbaik mereka itu...huhu..lepas tu next group lagi...diorang pon terbaik..tapi kena marah dengan miss sebab present over 20 minit..dekat 40 minit juga diorang present..mana x ngamuk miss..huhu..tapi miss cakap diorang memang group presentation terbaik..just lebih limit je...petang hari selasa ada kelas finance...just belaja apa yang x faham..prepare untuk test 2...lepas tu law!ok madam baik hati...walaupon test multiple choice, tapi dia bagi open book!yeah sangat suka...tapi lagi susah sebenarnya open book..sebab kita boleh konpius dengan ayatnya..huhu

rabu come!ahaha...pagi2 da ada test...test finance...ouhhhhh....xbaca..xbuat latihan..tapi xpelah...bersyukur la sebab dapat jawab...just lulus xlulus je....ahaha...then kelas arab...best sebenarnya kelas arab hari tu..sebabbbbbb..........amik tandatangan je..lepas tu da boleh balik..ehehe...tapi kitorang lepak je dalam tu sebab xtau nak pergi mana....lastly kelas public relation...just dengar orang buat presentation..lepas tu end of class untuk hari rabu!!ehee

khamis??eheheheh..nak bagitau ni...sepatutnya memang ada kelas...tapi???cancel!!yeahhhhhhh start our cuti...sebab hari jumaat memang xde kelas..huhu...tapi aja xdapat balik rumah dekat palong..='(..kena pergi johor..ingat x entry aja yang lepas?pasal TGV?yeah aja kena pergi interview...dah pergi da.........alhamdulillah...dia cakap 2 april da boleh start keje...papehal dia bagitau..=)..senyum sampai telinga ok..ahaha....

eh..panjangnya entry aja ni...nanti aja update lagi ek...papai korang...assalamualaikum..=)

sharing is caring =)