Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

semester break

assalamulaikum....^___^

wahh lama juga aja tak update blog kan?shuhhhh shuhhhh shuhhhh labah2 semua...agak2 ada yang rindu tak?ehehhe...gediknye ponnnn...takde siapa nak rindu2...ok berdasarkan tajuk di atas...sure konfirm pasti semua mesti nak tau ape aktiviti yang aja lakukan semasa waktu cuti?kan3??ok jom baca cerita aja dari awal sampai akhir ok...

31 March 2012, Sabtu.


berakhirnya final exam dan berakhirnya semester 4...last payper!last payper!**dialog jozan dalam lawak ke der**.heheeeee..=D...semangat keluar dewan membara sampai tak jumpa langsung makcik azyra dan makcik echa tu...ish3..teruk betul diorang tinggalkan aja...sob3..T________T...hari tersebut juga mak abah jemput balik rumah...

1 April 2012, Ahad.


orang lain duk sibuk2 berkepit bawah ketiak mak...tapi aja................nak buat macam mana..tiket da beli sebulan awal...eh jap...tiket ke johor bahru..lupa pulak nak bagitau...huhu...so pada hari kejadian..tanpa kepitan or tersepit bawah ketiak mak, aja meninggalkan home…

alhamdulillah...=)

busy!!!

“SEGMENT:BLOG PILIHAN SAYA”

assalamualaikum!!!^_^

hai3!!!aja da habis final exam..baru je petang tadi....alhamdulillah...dikesempatan tengah cuti sem ni..aja nak start membusykan diri balik dengan blog...tapi before keje part time start ar..huhu..ok merepek...

ok berbalik kepada tajuk di atas...segment ni dibuat oleh sahabat blog aja Mr.khairiz..


itu blognya..
Syarat-syarat 1.Follow blog ini dan Like Pages My Life Story nak follow atau x terpulang pada korang la ya, tiada  paksaan disini.)2.Buat satu entry yang bertajuk “SEGMENT:BLOG PILIHAN SAYA” dan korang perlu senaraikan 5 blog pilihan korang , yang mana korang suka baca atau sebagainya.3.Ceritakan serba sedikit tentang Blog Pilihan Korang tu ya4.Dalam enrtry tersebut letakkan Gambar di atas dan Link kan pada post ini.5.Dan juga Tag 3 orang kawan korang selain dari lima blog pilihan itu, pastikan orang yang di Tag itu tahu.

ok senarai 5 blog pilihan aja??
1st- http://azyralylayna.blogspot.com/ *pemilik blog ini adalah sahabat baik aja dekat uitm....nama dia azyr…

untungla!

assalamualaikum..

mesti best kan sape2 yang dapat tengok last episode untuk vanilla coklat!ok aja jeles..kenapa?15minit akhir tayangan..umah aja blackout..dari pagi tadi blackout..tapi yang malam ni macam pelik sikit..sebab lampu kipas semua xley on..astro , charger laptop dengan pemanas air boleh pulak hidup..tv kelip2..aish kalau boleh on tv tu mesti dapat tengok..cukup sekadar gambar tanpa suara pon aja xkisah!!!

kenapa?kenapa?wahai TNB..tolong bagi kerjasama...seharian blackout ape kes?kalau straight xpe gak..ni kejap ada kejap xde..sakit hati tau x?ok no bebel...jeles dengan orang yang dapat tengok sampai abis tu...

final exam sem 4

assalamualaikumm!^_^

ape kabar semua?sihat nggak?ok gedik..=P...haishhh...nak bagitau ni...final exam for diploma students in UiTM 1malaysia sudah menye'tart'kan diri....so aja termasuk dalam golongan tersebut...tapi kannnnn....kenapa this sem aja macam malas sangat nak study??(cehh macam la sem lepas rajin sangat nak study =P)...emm just this sem xdapat study dengan roommate tersayang..jiran tertangga yang gempak...rindu saat bersama di hostel dulu....

mastura,rara,yaya,kakak,aspalela amni and level 21 tun putih...rindunya nak dengar riuh rendah kita time study kan....yang penting bilik 2111 paling kecoh la...jerit2, nyanyi, gelak kuat2...sekarang...xdapat rasa semua tu..maybe rara kakak and yaya still dapat rasa..tapi jaja dengan mastura  x....kenapa kita berpisah?huhu

mengimbau kenangan..bila ada gap paper..kita tengok movie...cerita bukan calang2...nak cerita hantu..final destination lagi..ahaha..sumpah rindu korang...mastura...nape amek fast track?='(....apa2pon kitor…

end of class part 4

assalamualaikum..^_^

alhamdulillah.berakhir suda liku2 aja dalam semester 4 ni...eh xde lah berakhir sangat sebab final exam belum lagi..ahaha.baru kelas yang berakhir....hari tu daftar kos untuk semester 5...baru la aja tersedar dari lamunan bahawa diploma aja semakin hampir untuk tamat...warhhhh!bersediakah aja untuk masuk ke alam degree?

oklah..aja nak cerita pasal minggu ni punya aktiviti...seperti biasanya..hari isnin..hari paling malas untuk ke kelas sebab terpengaruh dengan hari sabtu dan ahad..ahaha..merepek...first kelas untuk isnin adalah LAW299...xde apa2 yang perlu di highlight kan sebab kelas LAW hanya belajar seperti biasa...habiskan chapter last..tu je..huhu...tapiiii second class tu yang terbaik tertarik kau memang de BOMM...ahaha..gurau je..second class adalah kelas arab...opcos la best sebab xbelaja..just ada tayangan movie,..eh bukan cerita papa I LOVE U ok...ni tayangan video yang kitorang sendiri buat...ada dalam 5 kumpulan xsilap..tapi semua cerita menarik..ustaz…

TGV cinemas sdn bhd

assalamualaikum...^_^

apekah semua itu?adakah aja pergi tengok wayang?ahaha..bukanla...tadi abg aja kol...sempena cuti sem yang bakal tiba tu..aja minta tolong dia carikan kerja..xsangka pulak dapat..just lulus ke tak..tu je...sebab ada interview!!wahhhh...abisla aja...interview dalam kelas pon hancussss...aishhh..doakan aja ek...

bile interview?1,2,3, dan 4 haribulan mac 2012...selamat time tu da start study week..so sempat la aja nak ke sana...thanks angah...korang2..doakan aja dapat keja tu ek..aja xsanggup sambut cuti sem 2bulan tanpa buat apa2..huhu..wish me luck...=)

di rumah husna ^_^

assalamualaikum...



ok tu je..ahhahah...aja dekat rumah husna untuk buat assignment sebenarnya...alhamdulillah hampir siap...study2 gak...enjoy mesti mau...gambar dengan kucing tu dekat rumah jiran dia..ok aja ngaku kucing dia siyesly awesome!!bulu lebat seh..


comel kan?kucing di atas tu xtau berapa tahun umor dia..yang penting masa mula2 sepupu pakcik tu beli RM1*** ok...xmampu kami!huhu..ok tu je..saja nak memcapub...=P..papaiiiiiiiiiii

perginya seorang kawan...al-fatihah

assalamualaikum...

kawan...maaf jika ada salah silap...maaf kalau ada terasa hati...maaf kalau ada termarah..tertengking...walaupon kamu sudah tiada...walaupun kamu tidak serapat mana pon dengan aja...aja mintak maaf sangat2...ya Allah...besar dosa aku sebab tidak membalas sapaan dia...menyesal tiada guna...mesej yang lama ditatap balik...time tu rasa hati sedih sangat layan dia macam tu...last mesej dari dia 5 feb hari tu...



hanya dapat mendoakan kesejahteraan dia dekat sana...kematian yang sangat kejam..insya allah Allah akan membalasnya...

Raja Dzulkhairy(dibunuh dengan kejam dan disamun)
27/10/1992-19/2/2012
al-fatihah

al-kisah home sweet home

assalamualaikum..^_^

entry kali ni aja nak menceritakan macam mana aja boleh tercampak di bumi palong 8 ni A.K.A rumahku syurgaku...ahaha...bermulanya disini..............

pada pagi jumaat yang indah......sepatutnya aja kena buat presentation blog for assignment IT...tapi nak buat macam mana kan...mak abah dah bagi nama aja yang bermula dengan huruf S..so kena terima kenyataan bahawa giliran aja bertukar pada minggu hadapan..huwargh!!ahaha...so berakhir cerita merepek di situ..aahahhaa...

ok2 berbalik kepada kisah benar...sepatutnya aja tido dekat rumah una hari ni..tapi xjadi tido sebab ada masalah masalah tertentu...so just pergi balik hari jela...sebab pergi pon konon la kan nak buat assignment...so lepas je kelas terus cabut pergi rumah una...

sampai2 rumah una...terus on lappy **wifi rumah una**...ape lagi..link nak ke facebook memang sedia ada..benda wajib bukak kalau connect dengan internet mestila fb kan..ahaha...tapi online kejap je...so teruskan dengan misi utama...bukak goo…

new habit!

assalamualaikum...^_^
dengan ini....saya siti nor hajar binti hamid mengisytiharkan.......saya ada habit baru!!!yeahhhh...nak tau?emmm maluuuuu...ahaha...aja tak tau sejak bila aja berperangai macam ni...tapi...semenjak dua menjak ni...bila duit penuh dekat purse tu.....lepas tu bila nampak ada gerai2 jual perfume.....walaupon murah gilaaaa....aja akan dengan lajunya akan beli...ahaha...orang cakap kalau murah less quality...tapi dari sudut pandangan aja...apa ada hal...asalkan ianya perfume...ehehe...
antara koleksi perfume yang aja ada sekarang ni......

ok x glamourus macam korang...huhu..tapi happy la kan...sekurang2nya aja dapat beli DKNY yang atas kotak tu and DKNY apple hijau yang penutup merah tu...dah lama admire dengan DKNY...tapi mana la mampu nak beli satu tin tu...so dapat beli yang kecik ni pon da kira bersyukur sangat...alhamdulillah...tapi kalau ada yang sudi hadiahkan dekat aja DKNY yang ori tu....sila lah kan...sangat2 digalakkan...ehehe
ok tu je nak bagitau disamping nak…

kawin???

assalamualaikum!^_^




siapa kawin?siapa yang aja maksudkan ni?huhu...buat bertenang ek...ini hanyalah perbualan semata-mata...=)..


pagi yang indah..sedang duduk aja bersama abangnya di dapur***nak masak lauk tengah hari*** tiba-tiba cerita pasal jodoh...auwwww...huhu...abang suruh aja kawin dulu..sebab dia nak kawin lambat...so aja cakap la kalau aja kawin dulu nanti langgar bendul...abang boleh cakap xpe...sebab nanti hantaran mahal..ok itu xpe lg...kejap lagi dia boleh suruh aja cari someone yang berduit..sebab apa??nanti boleh bagi hantaran mahal..ahaha...nama pon langkah bendol kan..heeee...kelakar x?=P


umur aja lagi 5 bulan nak masuk 20 tahun...doakan aja temu jodoh yang baik2 tau..insya allah...itu saja kot...thanks baca...ahaha..papai..salam...<3<3<3<3
assalamualaikum...^_^
hari ni aja nak share lirik lagu pudar...maybe sebab kena dengan aja...sikitla..huhu...credit to azyra sebab bagi idea ni...huhu...hayati lirik ni...=)
kurasakan pudar dalam hatiku
rasa cinta yang ada untuk dirimu
ku lelah dengan semua yang ada
ingin ku lepas semua
setan dalam hati ikut bicara
bagaimana kalau ku selingkuh saja
ku punya banyak teman lelaki
sepertinya ku kan bahagia
reff: mestinya kau cari pengganti diriku saja
karena kita sudah tak saling bicara
pastikan cerita tentang kita yang telah lalu
hanya ada dalam ingatan hatimu
maafkan aku jika kau kecewa
bintangmu bukan lah untuk diriku
jika memang semua kan jadi cerita
ku tahu kau semakin terluka
repeat reff
kurasakan pudar dalam hatiku
rasa cinta yang ada untuk dirimu
ku lelah dengan semua yang ada
ingin ku lepas semua
setan dalam hati ikut bicara
bagaimana kalau ku selingkuh saja
ku punya banyak teman lelaki
sepertinya ku kan bahagia

bila kami berjimba.......

assalamualaikum ^_^
dengan ini saya ingin melaporkan bahawa gambar di atas sudah berjaya di miliki....ahaha...dapat 4 keping..baru guna sekeping je...aishhh...kalaulah boleh tuka...
so aktiviti semalam bersamaan 14 januari 2012....berjimba la apa lagi..huhu...semalam..berbekalkan tenaga yang banyak kitorang telah pergi 3 shopping complex sekaligus...naik kete boleh la pergi banyak tempat..ahahaa...mula2 sampai mestila pergi mahkota parade(MP) dulu...sebab???nak guna baucerla...dekat MP ada kedai buku besar..so senang je nak cari dekat situ...mula2 pergi MPH..ok sakit hati dengan MPH sebab layanan diorang xseberapa...demand kot..ini salah xboleh...semua kena tulis dengan perfect...so beli barang dekat MPH tu sikit je..itupunn share dengan azyra...thanks azyra..huhu...
lepas tu baru pergi kedai buku tai pe ntah...huhu..ok dekat tai ni best ar sebab xdemand..barang pon lagi banyak dari MPH tu...shopping dekat tai banyak pilihan sampai xckup tangan nak pegang..huhu...barang apa je aja beli??…

How does getting rewarded through sharing sound like to you?Jom Join #ChurpChurp dan ajak ramai2 join untuk buat duit..heee

How does getting rewarded through sharing sound like to you?Jom Join #ChurpChurp dan ajak ramai2 join untuk buat duit..heee
churpchurp senang kumpul duit asalkan korang rajin share...so jom ramai2 join ni...klik link dekat atas tu..then ajak kawan2 sekali untuk join...sekali klik dpt duit...walaupon xbanyak tapi kalau kumpul lama2 jadi bukit..huhu...selamat mencuba!!fighting2!!!!!

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...m…

grapevine sana sini

assalamualaikum...^_^


p/s:jangan lupa klik pada perkataan grapevine tu tau...tolong kawan mehhh...ehehe....


hye korang..maaf aja juga xfaham apa itu grapevine ni...so aja just try...tapi sebelum korang nak tau tu apa kata korang klik ni grapevine....klik sini juga grapevine....ehehehe jangan marah tau..klik dengan ikhlas...xpenah aja buat keje mengemis ni..huhu..=) thanks pada sapa2 yang klik tu..heeee


apa yang aja tau sikit-sikit pasal  grapevine  ni...diorang boleh bantu kita untuk cepat kaya...muahahahah...gurau jela...aja join churpchurp pon xpenah berpeluang untuk cash out..inikan pulak  grapevine ...tapi just try je ni...mana tau ada rezeki...ehehhehehheeh...ok aja bagi gambar supaya korang nampak...
ok nampak x??kalau nak senang korang g sini churpchurp





ok itu cara2nya...so kalau da faham sila la cari gambar dibawah pula ek...isi ikut yang dia suruh tu...





orait itu aje...nak tau berkesan ke tak korang try la buat tau...aja pon masih lagi dalam prosess mencuba...


itu saja la untuk kali…

tahun baru demand lebih

assalamualaikum..


emm aja ni macam jenis xbersyukur kan...bila pikir balik...aja ni memang demand lebih...nak itu ini..aishhh...tu la..dulu berlagak xnak pakai...sebab ramai pakai...tapi bila da lama2 jadi macam berminat lak...lepas tu orang tuka aja pon nak...aishhh...yang susah abgcik..ehehe..maaf bangcik...


tahun ni macam menguji tahap kesabaran...xsabar2 nak cuti..xsaba2 nak abis study...xsaba nak keje...xsaba nak beli transport...xsaba nak shopping...xsaba nak*******??..ahaha..xpayah pikir apa itu disebalik *****...makin aja dekat dengan Allah makin banyak dugaan aja dapat...terima kasih Allah sebab menguji hambamu...aja tau Allah masih sygkan aja...ehehe...ok yang tu sangat bersyukur..Allah sayangkan aja...jadi dia panjangkan umur mak ayah aja (alhamdulillah)...Allah sayangkan aja jadi Dia telah bagi aja petunjuk untuk berubah...berubah macam mana????secreto de amor...ehehe...aja sayang Allah gak..insya allah aja akan berubah untuk jadi lebih baik,anak yang solehah..anak yang sang…

online

assalamualaikum!!^_^

hari ini aja sangat suka online..kenapa??sebab line laju..kenapa???sebab aja guna wifi mak sedara!!ahahaha...ok gila sudah...tapi kejap je ni...cikgu kan selalu tido awal...so dia on wifi pon memang kejap jela...huhu

korang cube tengok follower aja...siapalah yang bertuah dapat jadi follower ke 100 ek...huhu..takda hadiah pon..tapi berharap juga la angka tu bertukar...=P...cakap pasal angka bertukar...teringat pula umur yang semakin tua ni...takda belas2 da umur aja..sekarang 20 years old ok...aishhh..cukup ke amalan aja selama ni...cukup ke jasa mak abah aja untuk aja balas...jasa abang2 aja lagi...sob3...renung2kan...

ok tu je dari aja...nanti aja update lagi...papai...fighting2!!assalamualaikum...

***(*^_^*)***

padan muka aja!

assalamualaikum...-.-

ok aja memalukan diri sendiri...kenapa perempuan or aja only dilahirkan sebagai perempuan yang mudah sayang dengan lelaki...mudah sangat aja melahirkan rasa sayang aja dekat lelaki..semuanya sebab apa??kebaikan dia dalam menghormati aja sebagai seorang perempuan...grrr...

ok fine...tadi aja baru tau yang dia telah IN A RELATIONSHIP WITH someone else...arghhhh....kenapa aja...kenapa lelaki yang aja kenal semua dah berpunya...dan kenapa yang baik dengan aja semua dah berpunya...kenapa??emmm mungkin aja xlayak dengan lelaki yang baik hati...mungkin aja jahat sangat...atau mungkin belum tiba masanya aja nak bercintan cintun..emmm...thinsk positve...maybe Allah datangkan ujian perasaan ni dekat aja supaya aja tau kelemahan aja...so tujuanNya adalah supaya aja akan lebih berwaspada pada masa akan datang...kawal perasaan...

Ya Allah hu Rabbi...hambaMu ini terima ketentuanMu...jika itu yang terbaik....hambaMu ini akan fokus dekat pelajaran..bukan dekat kaum adam.....figh…