my friends:

Saturday, June 16, 2012

semester break

assalamulaikum....^___^

wahh lama juga aja tak update blog kan?shuhhhh shuhhhh shuhhhh labah2 semua...agak2 ada yang rindu tak?ehehhe...gediknye ponnnn...takde siapa nak rindu2...ok berdasarkan tajuk di atas...sure konfirm pasti semua mesti nak tau ape aktiviti yang aja lakukan semasa waktu cuti?kan3??ok jom baca cerita aja dari awal sampai akhir ok...

31 March 2012, Sabtu.


berakhirnya final exam dan berakhirnya semester 4...last payper!last payper!**dialog jozan dalam lawak ke der**.heheeeee..=D...semangat keluar dewan membara sampai tak jumpa langsung makcik azyra dan makcik echa tu...ish3..teruk betul diorang tinggalkan aja...sob3..T________T...hari tersebut juga mak abah jemput balik rumah...

1 April 2012, Ahad.


orang lain duk sibuk2 berkepit bawah ketiak mak...tapi aja................nak buat macam mana..tiket da beli sebulan awal...eh jap...tiket ke johor bahru..lupa pulak nak bagitau...huhu...so pada hari kejadian..tanpa kepitan or tersepit bawah ketiak mak, aja meninggalkan home sweet home dan berangkat ke rumah abang aja di johor..sedih ok time tu..semua sebab keje..kalau tak memang dah lama aja duk rumah lama2 pastu baru cari keje...sampai sana je kakak ipar da bawak aja pergi shopping..ahaha...sporting sangat kakak ipar aja ok...

April 2012


banyak juga aktiviti bulan april aja ni sampai lupa tarikhnya...tapi paling best syok dan xkan lupa....for the first time selama aja hidup 20 tahun ni,abg aja yang no dua tu bawak family dia and aja ke Genting Highland!siapa xberangan nak pergi sana..opkos la aja pon teringin..best la...khamis malam**kalau ikutkan pukul 2am** kitorang gerak dari johor bahru ke genting...dalam pukul 5 or 6 am baru sampai genting...siyes xterkata...jakun pon ada gak sebab xpenah pergi sana...

nampak x muka excited tu?ahaha...eh lupa nak bagitau time ni aja xkeje lagi..xde rezeki..kitorang duduk dekat genting tu satu malam je..jumaat and sabtu...lepas pergi genting angah bawak pergi KL pulak..mana?petrosains!ahaha..untuk aja bosan la gak..tapi untuk anak buah best la sebab ada macam2..huhu..sebelum pergi petrosains kitorang membongkang dulu dekat hotel...penat wei jalan2 dekat genting...dalam pukul 2 lebih baru siap2 pergi petrosains..tu pon dikira bernasib baik bukak lagi...

hari ahad?bajet nak balik...jap g angah bawak pergi time square pulak...penat xhilang main dekat genting jap g angah belanja main2 dekat TS pulak...papepon thanks dekat angah dan kakak ipar...mahal kot nak masuk sana...tapi da diorang memang nak bawak..aja ikutkan je..huhu...

11 April 2012, Rabu.

hari penting sebab aja kena interview...eh alhamdulillah..aja dapat keje jugak akhirnya..dekat mana?Pine System..salah satu outlet dekat AEON Bukit Indah johor...dah terlanjur dekat sana..ape lagi shopping itu ini la untuk keje punya pasal..huhu..

13 April 2012, Jumaat.

start keje..macam2 pengalaman dapat..eh lupa nak bagitau..dekat pine system ni ada jual printer,laptop,tablet,gps,smartphone samsung dan macam2 lagi..so aja dekat sana jadi promoter la...alhamdulillah keje dekat sana best..pahit manis semua ada..pengalaman la katakan..huhu...



pengalaman mematangkan kita sebagai hamba Allah..insya Allah aja akan belajar dari kesilapan..end of this story..back to normal that i'm a student..still a student..so last keje aja dekat sana 30 hb may 2012..sedih memang sedih..tapi nak buat macam mana..aja part time saje..belajar kena habiskan belajar dulu..

so itu sahaja dari aja sempena semester break yang lepas..welcome part 5...alhamdulillah result part 4 naik lagi..dan cukup buat aja happy  ..so lagi 2 sem je lagi nak habis diploma..insya allah...take care kawan..thanks baca..assalamualaikum..^_____^


Saturday, March 31, 2012

“SEGMENT:BLOG PILIHAN SAYA”

assalamualaikum!!!^_^

hai3!!!aja da habis final exam..baru je petang tadi....alhamdulillah...dikesempatan tengah cuti sem ni..aja nak start membusykan diri balik dengan blog...tapi before keje part time start ar..huhu..ok merepek...

ok berbalik kepada tajuk di atas...segment ni dibuat oleh sahabat blog aja Mr.khairiz..


itu blognya..

Syarat-syarat
  • 1.       Follow blog ini dan Like Pages My Life Story nak follow atau x terpulang pada korang la ya, tiada  paksaan disini.)
  • 2.       Buat satu entry yang bertajuk “SEGMENT:BLOG PILIHAN SAYA” dan korang perlu senaraikan 5 blog pilihan korang , yang mana korang suka baca atau sebagainya.
  • 3.       Ceritakan serba sedikit tentang Blog Pilihan Korang tu ya
  • 4.       Dalam enrtry tersebut letakkan Gambar di atas dan Link kan pada post ini.
  • 5.       Dan juga Tag 3 orang kawan korang selain dari lima blog pilihan itu, pastikan orang yang di Tag itu tahu.


ok senarai 5 blog pilihan aja??

*pemilik blog ini adalah sahabat baik aja dekat uitm....nama dia azyra..aja suka baca blog dia sebab bahasa dia yang menarik dan cerita dia kadang2 kelaka...jalan cerita dia matching dengan perangai sebenar dia..ahaha...

*ini lagi sorang sahabat baik aja...nama dia husna...aja suka baca blog dia sebab dia bersahaja...dia kawan yang jujur...suka kawan dengan dia...=)

*eh macam kenal kan?ahaha...ni blog empunya segment ni...blog dia best sebab selain hal2 peribadi dia juga akan masukkan kisah dan tauladan..ceh..ahaha...macam fakta la..kadang tu kisah nabi...

*eleh yang ni pon konfirm sure pasti orang lain suka...blog lyssa ni banyak tutorial..sebab tu aja jadikan blog piliihan...

last but not least
*ok ni blog cik ustad kita..ehehe...blog dia macam islamic skit...tapi macam ustad2 remaja...hal2 cinta,movie semua dia layan gak...dan dia banyak bagi pandangan yang sangat bernas...

orang yang kena tag???siapa ek?kalau xde boleh x khai?kalau ada nanti aja tag dekat blog diorang jela..huhu...

ok itu sahaja daripada aja...papai semua!!

***wish my result gempak..aminnnn....

Tuesday, March 13, 2012

untungla!


assalamualaikum..

mesti best kan sape2 yang dapat tengok last episode untuk vanilla coklat!ok aja jeles..kenapa?15minit akhir tayangan..umah aja blackout..dari pagi tadi blackout..tapi yang malam ni macam pelik sikit..sebab lampu kipas semua xley on..astro , charger laptop dengan pemanas air boleh pulak hidup..tv kelip2..aish kalau boleh on tv tu mesti dapat tengok..cukup sekadar gambar tanpa suara pon aja xkisah!!!

kenapa?kenapa?wahai TNB..tolong bagi kerjasama...seharian blackout ape kes?kalau straight xpe gak..ni kejap ada kejap xde..sakit hati tau x?ok no bebel...jeles dengan orang yang dapat tengok sampai abis tu...

Monday, March 12, 2012

final exam sem 4

assalamualaikumm!^_^

ape kabar semua?sihat nggak?ok gedik..=P...haishhh...nak bagitau ni...final exam for diploma students in UiTM 1malaysia sudah menye'tart'kan diri....so aja termasuk dalam golongan tersebut...tapi kannnnn....kenapa this sem aja macam malas sangat nak study??(cehh macam la sem lepas rajin sangat nak study =P)...emm just this sem xdapat study dengan roommate tersayang..jiran tertangga yang gempak...rindu saat bersama di hostel dulu....

mastura,rara,yaya,kakak,aspalela amni and level 21 tun putih...rindunya nak dengar riuh rendah kita time study kan....yang penting bilik 2111 paling kecoh la...jerit2, nyanyi, gelak kuat2...sekarang...xdapat rasa semua tu..maybe rara kakak and yaya still dapat rasa..tapi jaja dengan mastura  x....kenapa kita berpisah?huhu

mengimbau kenangan..bila ada gap paper..kita tengok movie...cerita bukan calang2...nak cerita hantu..final destination lagi..ahaha..sumpah rindu korang...mastura...nape amek fast track?='(....apa2pon kitorang still akan doakan kau berjaya dekat uitm merbok sana tu k..huhu...

rara yaya kakak..maaf xdapat join korang untuk menyewa rumah tu...hope sangat korang faham situasinya....lagipon tanggungjawab jaja untuk tolong mak tengokkan nenek dengan atok di kampung...walaupon kita dekat je sebenarnya...tapi transport xde nak pergi rumah korang...huhu..sedih x?

apa2pon...siyes jaja xtipu korang..jaja sangat2 rindu saat kita bersama..study sama2..tengok movie sama2..nangis sama2...gelak sama2...maafkan jaja kalau ada salah silap..terguris hati dan perasaan korang ke...halalkan makan minum, terambil barang ke...huhu...friends till jannah ok...=) <3<3<3<3

korang2 yang sudi baca tu...doakan kami berjaya dalam exam nanti...maafkan aja kalau aja ada salah silap dekat korang...fighting2!assalamualaikum..=)

Saturday, March 3, 2012

end of class part 4

assalamualaikum..^_^

alhamdulillah.berakhir suda liku2 aja dalam semester 4 ni...eh xde lah berakhir sangat sebab final exam belum lagi..ahaha.baru kelas yang berakhir....hari tu daftar kos untuk semester 5...baru la aja tersedar dari lamunan bahawa diploma aja semakin hampir untuk tamat...warhhhh!bersediakah aja untuk masuk ke alam degree?

oklah..aja nak cerita pasal minggu ni punya aktiviti...seperti biasanya..hari isnin..hari paling malas untuk ke kelas sebab terpengaruh dengan hari sabtu dan ahad..ahaha..merepek...first kelas untuk isnin adalah LAW299...xde apa2 yang perlu di highlight kan sebab kelas LAW hanya belajar seperti biasa...habiskan chapter last..tu je..huhu...tapiiii second class tu yang terbaik tertarik kau memang de BOMM...ahaha..gurau je..second class adalah kelas arab...opcos la best sebab xbelaja..just ada tayangan movie,..eh bukan cerita papa I LOVE U ok...ni tayangan video yang kitorang sendiri buat...ada dalam 5 kumpulan xsilap..tapi semua cerita menarik..ustaz pon suka...dalam banyak2 video...video kitorang paling sempoi, kelaka, rileks..semua ada..ahaha..nak share dekat korang..tapi maaf..kawan xbenarkan..nak tengok datang rumah aja tau..ahaha...then...berakhirla hari isnin...=)

keesokan harinya....hari selasa...oh MY mom...ada presentation PR pulak!ape nak buat ni..bersediakah group aja?..ahaha....disebabkan budak2 kelas aja memang suka datang lambat...pagi tu kitorang amik kesempatan untuk present dulu..miss pon xkata apa la..lagipon group kitorang je yang full pagi tu...so present punya present....habis sudah..kejap je group kitorang ni...then next group...memang terbaik sebab dalam kalangan yang terbaik mereka itu...huhu..lepas tu next group lagi...diorang pon terbaik..tapi kena marah dengan miss sebab present over 20 minit..dekat 40 minit juga diorang present..mana x ngamuk miss..huhu..tapi miss cakap diorang memang group presentation terbaik..just lebih limit je...petang hari selasa ada kelas finance...just belaja apa yang x faham..prepare untuk test 2...lepas tu law!ok madam baik hati...walaupon test multiple choice, tapi dia bagi open book!yeah sangat suka...tapi lagi susah sebenarnya open book..sebab kita boleh konpius dengan ayatnya..huhu

rabu come!ahaha...pagi2 da ada test...test finance...ouhhhhh....xbaca..xbuat latihan..tapi xpelah...bersyukur la sebab dapat jawab...just lulus xlulus je....ahaha...then kelas arab...best sebenarnya kelas arab hari tu..sebabbbbbb..........amik tandatangan je..lepas tu da boleh balik..ehehe...tapi kitorang lepak je dalam tu sebab xtau nak pergi mana....lastly kelas public relation...just dengar orang buat presentation..lepas tu end of class untuk hari rabu!!ehee

khamis??eheheheh..nak bagitau ni...sepatutnya memang ada kelas...tapi???cancel!!yeahhhhhhh start our cuti...sebab hari jumaat memang xde kelas..huhu...tapi aja xdapat balik rumah dekat palong..='(..kena pergi johor..ingat x entry aja yang lepas?pasal TGV?yeah aja kena pergi interview...dah pergi da.........alhamdulillah...dia cakap 2 april da boleh start keje...papehal dia bagitau..=)..senyum sampai telinga ok..ahaha....

eh..panjangnya entry aja ni...nanti aja update lagi ek...papai korang...assalamualaikum..=)

Saturday, February 25, 2012

TGV cinemas sdn bhd

assalamualaikum...^_^

apekah semua itu?adakah aja pergi tengok wayang?ahaha..bukanla...tadi abg aja kol...sempena cuti sem yang bakal tiba tu..aja minta tolong dia carikan kerja..xsangka pulak dapat..just lulus ke tak..tu je...sebab ada interview!!wahhhh...abisla aja...interview dalam kelas pon hancussss...aishhh..doakan aja ek...

bile interview?1,2,3, dan 4 haribulan mac 2012...selamat time tu da start study week..so sempat la aja nak ke sana...thanks angah...korang2..doakan aja dapat keja tu ek..aja xsanggup sambut cuti sem 2bulan tanpa buat apa2..huhu..wish me luck...=)

di rumah husna ^_^

assalamualaikum...



ok tu je..ahhahah...aja dekat rumah husna untuk buat assignment sebenarnya...alhamdulillah hampir siap...study2 gak...enjoy mesti mau...gambar dengan kucing tu dekat rumah jiran dia..ok aja ngaku kucing dia siyesly awesome!!bulu lebat seh..


comel kan?kucing di atas tu xtau berapa tahun umor dia..yang penting masa mula2 sepupu pakcik tu beli RM1*** ok...xmampu kami!huhu..ok tu je..saja nak memcapub...=P..papaiiiiiiiiiii

Sunday, February 19, 2012

perginya seorang kawan...al-fatihah

assalamualaikum...

kawan...maaf jika ada salah silap...maaf kalau ada terasa hati...maaf kalau ada termarah..tertengking...walaupon kamu sudah tiada...walaupun kamu tidak serapat mana pon dengan aja...aja mintak maaf sangat2...ya Allah...besar dosa aku sebab tidak membalas sapaan dia...menyesal tiada guna...mesej yang lama ditatap balik...time tu rasa hati sedih sangat layan dia macam tu...last mesej dari dia 5 feb hari tu...



hanya dapat mendoakan kesejahteraan dia dekat sana...kematian yang sangat kejam..insya allah Allah akan membalasnya...

Raja Dzulkhairy(dibunuh dengan kejam dan disamun)
27/10/1992-19/2/2012
al-fatihah

Saturday, February 18, 2012

al-kisah home sweet home

assalamualaikum..^_^

entry kali ni aja nak menceritakan macam mana aja boleh tercampak di bumi palong 8 ni A.K.A rumahku syurgaku...ahaha...bermulanya disini..............

pada pagi jumaat yang indah......sepatutnya aja kena buat presentation blog for assignment IT...tapi nak buat macam mana kan...mak abah dah bagi nama aja yang bermula dengan huruf S..so kena terima kenyataan bahawa giliran aja bertukar pada minggu hadapan..huwargh!!ahaha...so berakhir cerita merepek di situ..aahahhaa...

ok2 berbalik kepada kisah benar...sepatutnya aja tido dekat rumah una hari ni..tapi xjadi tido sebab ada masalah masalah tertentu...so just pergi balik hari jela...sebab pergi pon konon la kan nak buat assignment...so lepas je kelas terus cabut pergi rumah una...

sampai2 rumah una...terus on lappy **wifi rumah una**...ape lagi..link nak ke facebook memang sedia ada..benda wajib bukak kalau connect dengan internet mestila fb kan..ahaha...tapi online kejap je...so teruskan dengan misi utama...bukak google then search apa yang patut..ok da dapat..tapi nak buat macam mana ni??????so golek3 dulu dengan una...lepas tu pergi makan pulak..***mak una buat bubur lambuk..sedap***dah lepas makan bajet nak buat...tapi hampeh....

eh2..macam dah terlepas something....ok2..reweind sikit..ahaha...scene masa golek2...tetiba una cakap...aja sepatutnya balik hari ni..sebab kalau minggu depan mesti lagi susah nak balik...**lebih kurang camtula dialognya***...nak tau apa aja buat???dengan sepantas kilatnyaaaaaa.....

aja: hello abah..mak mana?
abah: mak tido..kenapa??
aja: nak balik!!!!!!!!minggu depan takut busy..susah nak balik...
abah: ha cakap dengan mak **sejak bila ntah mak bangun.**
mak: hello..ha nak ape?
aja: nak balik mak...minggu depan macam busy...
mak: ha yela..
aja: mak jemput kan?
mak: haaa
ok tu ringkasan je..sebenarnya panjang perbualan tu...ahaha...so macam tu la gambaran cerita aja...dalam pukul 4.30pm juga la mak abah sampai...

tapi siyesly aja rindu rumah...lain sangat bile sampai rumah...sebulan lebih juga aja xbalik...sampai2 je rumah tengok pokok mangga dengan pokok rambutan da ilang...ohhh so itu la perubahan dekat uma aja..ahaha...

dalam pukul 8 mak panggil..ingatkan kenapa...rupanyaaaaaaa....cenderamata from PENANG!!!!! yeahhhhh...

ok sedikit besar...tapi aja suka!!alhamdulillah...bersyukur angah kakngah belikan untuk aja..huhu..ok tu je kot rasanya...sampai ketemu lagi ye kawan2..ehehe..assalamualaikum...

***(*^_^*)***

Thursday, February 9, 2012

new habit!

assalamualaikum...^_^

dengan ini....saya siti nor hajar binti hamid mengisytiharkan.......saya ada habit baru!!!yeahhhh...nak tau?emmm maluuuuu...ahaha...aja tak tau sejak bila aja berperangai macam ni...tapi...semenjak dua menjak ni...bila duit penuh dekat purse tu.....lepas tu bila nampak ada gerai2 jual perfume.....walaupon murah gilaaaa....aja akan dengan lajunya akan beli...ahaha...orang cakap kalau murah less quality...tapi dari sudut pandangan aja...apa ada hal...asalkan ianya perfume...ehehe...

antara koleksi perfume yang aja ada sekarang ni......


ok x glamourus macam korang...huhu..tapi happy la kan...sekurang2nya aja dapat beli DKNY yang atas kotak tu and DKNY apple hijau yang penutup merah tu...dah lama admire dengan DKNY...tapi mana la mampu nak beli satu tin tu...so dapat beli yang kecik ni pon da kira bersyukur sangat...alhamdulillah...tapi kalau ada yang sudi hadiahkan dekat aja DKNY yang ori tu....sila lah kan...sangat2 digalakkan...ehehe

ok tu je nak bagitau disamping nak "clean" habuk2 dekat entry aja ni..huhu...papai dear...fighting2!assalamualaikum....

Tuesday, January 24, 2012

kawin???

assalamualaikum!^_^




siapa kawin?siapa yang aja maksudkan ni?huhu...buat bertenang ek...ini hanyalah perbualan semata-mata...=)..


pagi yang indah..sedang duduk aja bersama abangnya di dapur***nak masak lauk tengah hari*** tiba-tiba cerita pasal jodoh...auwwww...huhu...abang suruh aja kawin dulu..sebab dia nak kawin lambat...so aja cakap la kalau aja kawin dulu nanti langgar bendul...abang boleh cakap xpe...sebab nanti hantaran mahal..ok itu xpe lg...kejap lagi dia boleh suruh aja cari someone yang berduit..sebab apa??nanti boleh bagi hantaran mahal..ahaha...nama pon langkah bendol kan..heeee...kelakar x?=P


umur aja lagi 5 bulan nak masuk 20 tahun...doakan aja temu jodoh yang baik2 tau..insya allah...itu saja kot...thanks baca...ahaha..papai..salam...<3<3<3<3

Friday, January 20, 2012

assalamualaikum...^_^

hari ni aja nak share lirik lagu pudar...maybe sebab kena dengan aja...sikitla..huhu...credit to azyra sebab bagi idea ni...huhu...hayati lirik ni...=)

kurasakan pudar dalam hatiku
rasa cinta yang ada untuk dirimu
ku lelah dengan semua yang ada
ingin ku lepas semua

setan dalam hati ikut bicara
bagaimana kalau ku selingkuh saja
ku punya banyak teman lelaki
sepertinya ku kan bahagia

reff: mestinya kau cari pengganti diriku saja
karena kita sudah tak saling bicara
pastikan cerita tentang kita yang telah lalu
hanya ada dalam ingatan hatimu

maafkan aku jika kau kecewa
bintangmu bukan lah untuk diriku
jika memang semua kan jadi cerita
ku tahu kau semakin terluka

repeat reff

kurasakan pudar dalam hatiku
rasa cinta yang ada untuk dirimu
ku lelah dengan semua yang ada
ingin ku lepas semua

setan dalam hati ikut bicara
bagaimana kalau ku selingkuh saja
ku punya banyak teman lelaki
sepertinya ku kan bahagia

Sunday, January 15, 2012

bila kami berjimba.......


assalamualaikum ^_^

dengan ini saya ingin melaporkan bahawa gambar di atas sudah berjaya di miliki....ahaha...dapat 4 keping..baru guna sekeping je...aishhh...kalaulah boleh tuka...

so aktiviti semalam bersamaan 14 januari 2012....berjimba la apa lagi..huhu...semalam..berbekalkan tenaga yang banyak kitorang telah pergi 3 shopping complex sekaligus...naik kete boleh la pergi banyak tempat..ahahaa...mula2 sampai mestila pergi mahkota parade(MP) dulu...sebab???nak guna baucerla...dekat MP ada kedai buku besar..so senang je nak cari dekat situ...mula2 pergi MPH..ok sakit hati dengan MPH sebab layanan diorang xseberapa...demand kot..ini salah xboleh...semua kena tulis dengan perfect...so beli barang dekat MPH tu sikit je..itupunn share dengan azyra...thanks azyra..huhu...

lepas tu baru pergi kedai buku tai pe ntah...huhu..ok dekat tai ni best ar sebab xdemand..barang pon lagi banyak dari MPH tu...shopping dekat tai banyak pilihan sampai xckup tangan nak pegang..huhu...barang apa je aja beli??kertas kajang,pen,liquid,sticky note, buku word search, fail(untuk sepupu), alat2 tulis(juga untuk sepupu) lagi apa ntah...budak2 ni semua dok pakat beli novel..ahaha..aja xtertarik lagi dengan novel...so kira2 RM49.80 sen...argh ok la  tu...balance RM150?emmm nak beli buku rujukan untuk sepupu je la...lagipun tahun ni sepupu ada yang UPSR,PMR, and SPM..

lepas tu?????dataran pahlawan!!!ahaha...pergi situ buat apa??ntah la..jalan2 beli hadiah untuk kawan..pastu g makan...nasi campur xde..semua nasi mahal2...aishhh..xpe..sebab lapar pergi jela kan...huhu...lepas makan????solat la wei...solat zuhur dan asar...bukan jamak...ahaha...tak cukup pon 90 marhalah...lepas solat tu bajet nak teman lia jumpa kawan dia...kejap lagi pergi plaza hang tuah...ok la aja tunggu dengan nurin dalam kereta...malas dah nak jalan..lagipun xjumpe parking so mana boleh tinggal kereta macam tu je...jap lagi azyra mesej cakap salah tempat...so kena pergi wisma air...maaf azyra xley tolong..sebab tu aja malas ikut...huhu...da sampai wisma air...lia lak suruh pergi amik diorg dekat situ sebab kawan dia bukan dekat wisma air..ok lagi sekali mintak maaf...memang xdapat nak tolong...lain kali nak jumpa tu plan awal2..jumpa dekat mana...ni x sampai nak kena pergi sana sini...so balik jela..ahaha...

destinasi seterusnya.....tesco cheng...pergi sana buat apa?huhu..sebenarnya bajet nak pergi secret recipe..untuk apa???untuk subject IT sebenarnya....tapi sedih..manager tak da..huhu..lupa lak..kitorang pergi pukul 6.30..lalalalalala~~~~..=P...so.............da terlanjur pergi secret recipe tu......una blanja kek!!yeahhhh terbaik..huhu...sempena besday nurin sebenarnya...thanks una!epy tua days juga untuk nurin!huhu...mahal kot..xmampu den..nasib una offer nak belanja...then...sebelum maghrib,kitowang da abis makan da...so pergi la usha2 BAJU..ok siyes cantik..nasib baik duit tinggal sekupang sekeping je..huhu..so cuci mata jela..heeee...lepas tu?solat maghrib la..nanti xsempat lak kalau terus balik...

lepas solat barula kami semua balik...lepas hantar lia dekat rumah, kami p pekena burger kawan aja jual...kembar aja time kecik dulu...sekrang x da..aja dengan dia ibarat no 1 dengan 0..huhu..aja gemuk sudah..heee...lepas da beli burger tu baru la pulang ke kampung halaman..opcos ar hantar aja dulu...so bye2 azyra una nurin..thansk for the best moment that we had...

untuk korang....ini gambar kitorang dekat sana...heeee
































thanks baca...papai!salam

Tuesday, January 10, 2012

How does getting rewarded through sharing sound like to you?Jom Join #ChurpChurp dan ajak ramai2 join untuk buat duit..heee

How does getting rewarded through sharing sound like to you?Jom Join #ChurpChurp dan ajak ramai2 join untuk buat duit..heee

churpchurp senang kumpul duit asalkan korang rajin share...so jom ramai2 join ni...klik link dekat atas tu..then ajak kawan2 sekali untuk join...sekali klik dpt duit...walaupon xbanyak tapi kalau kumpul lama2 jadi bukit..huhu...selamat mencuba!!fighting2!!!!!

Monday, January 9, 2012

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...memang tak la kan!!sayang wooo nak tinggal laptop comel ni...da tukar laptop kecik pon xkan xnak bawak..nanti kena perli pulak..huhu...adoiii..tapi kalau terpaksa memang kena tinggal la kan....biar bosan,bukak buku..jangan bosan,bukak muka buku...bukak buku dapat ilmu..bukak muka buku dapat apa??huhu


ok aja...pasang niat aja...azam tahun baru nak macam2...tapi usaha xnampak lagi ni...mana fighting2 ni...huhu...ok2 insaf...so what should i do now??opkos ar pergi post entry ni..lepas tu logout..lepas tu disconnect broadband..then?????tidoooooooooo...ahahah ok gurau2...lepas tu study jap 1 jam....baru tido...esok lepas subuh study lagi ek...fighting2 aja!!


kawan2...wish me luck for test law tomorrow and test financial in Wednesday...and my wish untuk korang laksanakan....tekan link ni aja boleh jawab test..ahahaksss..thanks sayang2 aja..=)


fighting2!***(*^_^*)***

grapevine sana sini

assalamualaikum...^_^


p/s:jangan lupa klik pada perkataan grapevine tu tau...tolong kawan mehhh...ehehe....


hye korang..maaf aja juga xfaham apa itu grapevine ni...so aja just try...tapi sebelum korang nak tau tu apa kata korang klik ni grapevine....klik sini juga grapevine....ehehehe jangan marah tau..klik dengan ikhlas...xpenah aja buat keje mengemis ni..huhu..=) thanks pada sapa2 yang klik tu..heeee


apa yang aja tau sikit-sikit pasal  grapevine  ni...diorang boleh bantu kita untuk cepat kaya...muahahahah...gurau jela...aja join churpchurp pon xpenah berpeluang untuk cash out..inikan pulak  grapevine ...tapi just try je ni...mana tau ada rezeki...ehehhehehheeh...ok aja bagi gambar supaya korang nampak...
ok nampak x??kalau nak senang korang g sini churpchurp






ok itu cara2nya...so kalau da faham sila la cari gambar dibawah pula ek...isi ikut yang dia suruh tu...






orait itu aje...nak tau berkesan ke tak korang try la buat tau...aja pon masih lagi dalam prosess mencuba...


itu saja la untuk kali ni...rasa2 boleh x korang buat klik yang terakhir untuk aja???ehehehe...kalau boleh tekan sini ek grapevine...thanks yooo...papai..salam semua!syukran syukran...***(*^_^*)***

Friday, January 6, 2012

tahun baru demand lebih

assalamualaikum..


emm aja ni macam jenis xbersyukur kan...bila pikir balik...aja ni memang demand lebih...nak itu ini..aishhh...tu la..dulu berlagak xnak pakai...sebab ramai pakai...tapi bila da lama2 jadi macam berminat lak...lepas tu orang tuka aja pon nak...aishhh...yang susah abgcik..ehehe..maaf bangcik...


tahun ni macam menguji tahap kesabaran...xsabar2 nak cuti..xsaba2 nak abis study...xsaba nak keje...xsaba nak beli transport...xsaba nak shopping...xsaba nak*******??..ahaha..xpayah pikir apa itu disebalik *****...makin aja dekat dengan Allah makin banyak dugaan aja dapat...terima kasih Allah sebab menguji hambamu...aja tau Allah masih sygkan aja...ehehe...ok yang tu sangat bersyukur..Allah sayangkan aja...jadi dia panjangkan umur mak ayah aja (alhamdulillah)...Allah sayangkan aja jadi Dia telah bagi aja petunjuk untuk berubah...berubah macam mana????secreto de amor...ehehe...aja sayang Allah gak..insya allah aja akan berubah untuk jadi lebih baik,anak yang solehah..anak yang sangat diredhai...=)...redha allah terletak pada redha mak ayah kita kan...insya allah...


sebenarnya..apa yang aja demand sangat ni??ok..jujur...first thing aja demand...pasal kereta...aishhh bersyukur la bangcik nak belikan..kejap lagi nak auto la..nak viva la..nak macam ni macam tu...last2 moto modenas 100 juga...ahahaha...demand..tapi xberharap pon..sebab aja tau aja banyak menyusahkan bangcik...eh kenapa tetiba moto?tadikan pasal kereta...huhu...ok macam ni ceritanya...


pada suatu hari yang lalu.............ok2 siyes...hari tu aja cuti seminggu sempena tahun baru + hari salji...time tu alang pon balik gak...so tengah kami bincang2 nak beli kereta..kejap lagi alang cakap xpayah...dia suruh tunggu dia beli kereta baru..so kereta lama dia aja amik...ok cerita abis dekat situ...aja xkisah pon kancil sebab da penah bawak kete dia..huhu...so plan kami ke arah seterusnya..bangcik memang nak bagi transport dekat aja..sebab sekarang aja da duduk luar...so dia macam susah hati la tengok aja kena jalan kaki sampai simpang before parents una amik...so lagi..bile dia xjadi beli kereta dia cadang nak cari benda lain yang aja boleh bawak untuk ke u...benda lain tu moto la..huhu...aja xkisah pon...moto tu abis dekat situ sebab memang da ada kata putus...


lepas tu...yang terbaru pulak...aja dok tengok kawan2 semua asyik tuka fon...ceh xde la asyik..ehehe...yang merancang nak tuka pon ada...so tetiba lak nafsu ni kuat nak tuka fon juga...tapi tu la..duit xde ada hati nak tukar..pastu minx tolong bangcik..ehehhee..ok da taubat....xnak susahkan bangcik lagi...siyes da xnak phone baru..cukupla nokia 3120 classic ni dengan nokia 1202..dua tahun nokia ni berkhidmat tanpa masalah..so bersyukur...ada nset power2 pon bukan boleh buat apa...guna nset 3g pon xselalu 3g..ahaha...


aishhh buruknya perangai aja...baru 6 hari kita masuk tahun 2012..aja da buat perangai macam ni...maaf bangcik nyusahkan kau...adik kau ni memang macam ni...hope ko faham...ehehehe..


ok la..nothing to merepek lagi..so aja cau cin cau dulu....assalamualaikumm ^_^
fighting2!!

Wednesday, January 4, 2012

online

assalamualaikum!!^_^

hari ini aja sangat suka online..kenapa??sebab line laju..kenapa???sebab aja guna wifi mak sedara!!ahahaha...ok gila sudah...tapi kejap je ni...cikgu kan selalu tido awal...so dia on wifi pon memang kejap jela...huhu

korang cube tengok follower aja...siapalah yang bertuah dapat jadi follower ke 100 ek...huhu..takda hadiah pon..tapi berharap juga la angka tu bertukar...=P...cakap pasal angka bertukar...teringat pula umur yang semakin tua ni...takda belas2 da umur aja..sekarang 20 years old ok...aishhh..cukup ke amalan aja selama ni...cukup ke jasa mak abah aja untuk aja balas...jasa abang2 aja lagi...sob3...renung2kan...

ok tu je dari aja...nanti aja update lagi...papai...fighting2!!assalamualaikum...

***(*^_^*)***

Monday, January 2, 2012

padan muka aja!

assalamualaikum...-.-

ok aja memalukan diri sendiri...kenapa perempuan or aja only dilahirkan sebagai perempuan yang mudah sayang dengan lelaki...mudah sangat aja melahirkan rasa sayang aja dekat lelaki..semuanya sebab apa??kebaikan dia dalam menghormati aja sebagai seorang perempuan...grrr...

ok fine...tadi aja baru tau yang dia telah IN A RELATIONSHIP WITH someone else...arghhhh....kenapa aja...kenapa lelaki yang aja kenal semua dah berpunya...dan kenapa yang baik dengan aja semua dah berpunya...kenapa??emmm mungkin aja xlayak dengan lelaki yang baik hati...mungkin aja jahat sangat...atau mungkin belum tiba masanya aja nak bercintan cintun..emmm...thinsk positve...maybe Allah datangkan ujian perasaan ni dekat aja supaya aja tau kelemahan aja...so tujuanNya adalah supaya aja akan lebih berwaspada pada masa akan datang...kawal perasaan...

Ya Allah hu Rabbi...hambaMu ini terima ketentuanMu...jika itu yang terbaik....hambaMu ini akan fokus dekat pelajaran..bukan dekat kaum adam.....fighting2!

sharing is caring =)