my friends:

Friday, January 6, 2012

tahun baru demand lebih

assalamualaikum..


emm aja ni macam jenis xbersyukur kan...bila pikir balik...aja ni memang demand lebih...nak itu ini..aishhh...tu la..dulu berlagak xnak pakai...sebab ramai pakai...tapi bila da lama2 jadi macam berminat lak...lepas tu orang tuka aja pon nak...aishhh...yang susah abgcik..ehehe..maaf bangcik...


tahun ni macam menguji tahap kesabaran...xsabar2 nak cuti..xsaba2 nak abis study...xsaba nak keje...xsaba nak beli transport...xsaba nak shopping...xsaba nak*******??..ahaha..xpayah pikir apa itu disebalik *****...makin aja dekat dengan Allah makin banyak dugaan aja dapat...terima kasih Allah sebab menguji hambamu...aja tau Allah masih sygkan aja...ehehe...ok yang tu sangat bersyukur..Allah sayangkan aja...jadi dia panjangkan umur mak ayah aja (alhamdulillah)...Allah sayangkan aja jadi Dia telah bagi aja petunjuk untuk berubah...berubah macam mana????secreto de amor...ehehe...aja sayang Allah gak..insya allah aja akan berubah untuk jadi lebih baik,anak yang solehah..anak yang sangat diredhai...=)...redha allah terletak pada redha mak ayah kita kan...insya allah...


sebenarnya..apa yang aja demand sangat ni??ok..jujur...first thing aja demand...pasal kereta...aishhh bersyukur la bangcik nak belikan..kejap lagi nak auto la..nak viva la..nak macam ni macam tu...last2 moto modenas 100 juga...ahahaha...demand..tapi xberharap pon..sebab aja tau aja banyak menyusahkan bangcik...eh kenapa tetiba moto?tadikan pasal kereta...huhu...ok macam ni ceritanya...


pada suatu hari yang lalu.............ok2 siyes...hari tu aja cuti seminggu sempena tahun baru + hari salji...time tu alang pon balik gak...so tengah kami bincang2 nak beli kereta..kejap lagi alang cakap xpayah...dia suruh tunggu dia beli kereta baru..so kereta lama dia aja amik...ok cerita abis dekat situ...aja xkisah pon kancil sebab da penah bawak kete dia..huhu...so plan kami ke arah seterusnya..bangcik memang nak bagi transport dekat aja..sebab sekarang aja da duduk luar...so dia macam susah hati la tengok aja kena jalan kaki sampai simpang before parents una amik...so lagi..bile dia xjadi beli kereta dia cadang nak cari benda lain yang aja boleh bawak untuk ke u...benda lain tu moto la..huhu...aja xkisah pon...moto tu abis dekat situ sebab memang da ada kata putus...


lepas tu...yang terbaru pulak...aja dok tengok kawan2 semua asyik tuka fon...ceh xde la asyik..ehehe...yang merancang nak tuka pon ada...so tetiba lak nafsu ni kuat nak tuka fon juga...tapi tu la..duit xde ada hati nak tukar..pastu minx tolong bangcik..ehehhee..ok da taubat....xnak susahkan bangcik lagi...siyes da xnak phone baru..cukupla nokia 3120 classic ni dengan nokia 1202..dua tahun nokia ni berkhidmat tanpa masalah..so bersyukur...ada nset power2 pon bukan boleh buat apa...guna nset 3g pon xselalu 3g..ahaha...


aishhh buruknya perangai aja...baru 6 hari kita masuk tahun 2012..aja da buat perangai macam ni...maaf bangcik nyusahkan kau...adik kau ni memang macam ni...hope ko faham...ehehehe..


ok la..nothing to merepek lagi..so aja cau cin cau dulu....assalamualaikumm ^_^
fighting2!!

No comments:

Post a Comment

sharing is caring =)