my friends:

Tuesday, January 24, 2012

kawin???

assalamualaikum!^_^




siapa kawin?siapa yang aja maksudkan ni?huhu...buat bertenang ek...ini hanyalah perbualan semata-mata...=)..


pagi yang indah..sedang duduk aja bersama abangnya di dapur***nak masak lauk tengah hari*** tiba-tiba cerita pasal jodoh...auwwww...huhu...abang suruh aja kawin dulu..sebab dia nak kawin lambat...so aja cakap la kalau aja kawin dulu nanti langgar bendul...abang boleh cakap xpe...sebab nanti hantaran mahal..ok itu xpe lg...kejap lagi dia boleh suruh aja cari someone yang berduit..sebab apa??nanti boleh bagi hantaran mahal..ahaha...nama pon langkah bendol kan..heeee...kelakar x?=P


umur aja lagi 5 bulan nak masuk 20 tahun...doakan aja temu jodoh yang baik2 tau..insya allah...itu saja kot...thanks baca...ahaha..papai..salam...<3<3<3<3

Friday, January 20, 2012

assalamualaikum...^_^

hari ni aja nak share lirik lagu pudar...maybe sebab kena dengan aja...sikitla..huhu...credit to azyra sebab bagi idea ni...huhu...hayati lirik ni...=)

kurasakan pudar dalam hatiku
rasa cinta yang ada untuk dirimu
ku lelah dengan semua yang ada
ingin ku lepas semua

setan dalam hati ikut bicara
bagaimana kalau ku selingkuh saja
ku punya banyak teman lelaki
sepertinya ku kan bahagia

reff: mestinya kau cari pengganti diriku saja
karena kita sudah tak saling bicara
pastikan cerita tentang kita yang telah lalu
hanya ada dalam ingatan hatimu

maafkan aku jika kau kecewa
bintangmu bukan lah untuk diriku
jika memang semua kan jadi cerita
ku tahu kau semakin terluka

repeat reff

kurasakan pudar dalam hatiku
rasa cinta yang ada untuk dirimu
ku lelah dengan semua yang ada
ingin ku lepas semua

setan dalam hati ikut bicara
bagaimana kalau ku selingkuh saja
ku punya banyak teman lelaki
sepertinya ku kan bahagia

Sunday, January 15, 2012

bila kami berjimba.......


assalamualaikum ^_^

dengan ini saya ingin melaporkan bahawa gambar di atas sudah berjaya di miliki....ahaha...dapat 4 keping..baru guna sekeping je...aishhh...kalaulah boleh tuka...

so aktiviti semalam bersamaan 14 januari 2012....berjimba la apa lagi..huhu...semalam..berbekalkan tenaga yang banyak kitorang telah pergi 3 shopping complex sekaligus...naik kete boleh la pergi banyak tempat..ahahaa...mula2 sampai mestila pergi mahkota parade(MP) dulu...sebab???nak guna baucerla...dekat MP ada kedai buku besar..so senang je nak cari dekat situ...mula2 pergi MPH..ok sakit hati dengan MPH sebab layanan diorang xseberapa...demand kot..ini salah xboleh...semua kena tulis dengan perfect...so beli barang dekat MPH tu sikit je..itupunn share dengan azyra...thanks azyra..huhu...

lepas tu baru pergi kedai buku tai pe ntah...huhu..ok dekat tai ni best ar sebab xdemand..barang pon lagi banyak dari MPH tu...shopping dekat tai banyak pilihan sampai xckup tangan nak pegang..huhu...barang apa je aja beli??kertas kajang,pen,liquid,sticky note, buku word search, fail(untuk sepupu), alat2 tulis(juga untuk sepupu) lagi apa ntah...budak2 ni semua dok pakat beli novel..ahaha..aja xtertarik lagi dengan novel...so kira2 RM49.80 sen...argh ok la  tu...balance RM150?emmm nak beli buku rujukan untuk sepupu je la...lagipun tahun ni sepupu ada yang UPSR,PMR, and SPM..

lepas tu?????dataran pahlawan!!!ahaha...pergi situ buat apa??ntah la..jalan2 beli hadiah untuk kawan..pastu g makan...nasi campur xde..semua nasi mahal2...aishhh..xpe..sebab lapar pergi jela kan...huhu...lepas makan????solat la wei...solat zuhur dan asar...bukan jamak...ahaha...tak cukup pon 90 marhalah...lepas solat tu bajet nak teman lia jumpa kawan dia...kejap lagi pergi plaza hang tuah...ok la aja tunggu dengan nurin dalam kereta...malas dah nak jalan..lagipun xjumpe parking so mana boleh tinggal kereta macam tu je...jap lagi azyra mesej cakap salah tempat...so kena pergi wisma air...maaf azyra xley tolong..sebab tu aja malas ikut...huhu...da sampai wisma air...lia lak suruh pergi amik diorg dekat situ sebab kawan dia bukan dekat wisma air..ok lagi sekali mintak maaf...memang xdapat nak tolong...lain kali nak jumpa tu plan awal2..jumpa dekat mana...ni x sampai nak kena pergi sana sini...so balik jela..ahaha...

destinasi seterusnya.....tesco cheng...pergi sana buat apa?huhu..sebenarnya bajet nak pergi secret recipe..untuk apa???untuk subject IT sebenarnya....tapi sedih..manager tak da..huhu..lupa lak..kitorang pergi pukul 6.30..lalalalalala~~~~..=P...so.............da terlanjur pergi secret recipe tu......una blanja kek!!yeahhhh terbaik..huhu...sempena besday nurin sebenarnya...thanks una!epy tua days juga untuk nurin!huhu...mahal kot..xmampu den..nasib una offer nak belanja...then...sebelum maghrib,kitowang da abis makan da...so pergi la usha2 BAJU..ok siyes cantik..nasib baik duit tinggal sekupang sekeping je..huhu..so cuci mata jela..heeee...lepas tu?solat maghrib la..nanti xsempat lak kalau terus balik...

lepas solat barula kami semua balik...lepas hantar lia dekat rumah, kami p pekena burger kawan aja jual...kembar aja time kecik dulu...sekrang x da..aja dengan dia ibarat no 1 dengan 0..huhu..aja gemuk sudah..heee...lepas da beli burger tu baru la pulang ke kampung halaman..opcos ar hantar aja dulu...so bye2 azyra una nurin..thansk for the best moment that we had...

untuk korang....ini gambar kitorang dekat sana...heeee
































thanks baca...papai!salam

Tuesday, January 10, 2012

How does getting rewarded through sharing sound like to you?Jom Join #ChurpChurp dan ajak ramai2 join untuk buat duit..heee

How does getting rewarded through sharing sound like to you?Jom Join #ChurpChurp dan ajak ramai2 join untuk buat duit..heee

churpchurp senang kumpul duit asalkan korang rajin share...so jom ramai2 join ni...klik link dekat atas tu..then ajak kawan2 sekali untuk join...sekali klik dpt duit...walaupon xbanyak tapi kalau kumpul lama2 jadi bukit..huhu...selamat mencuba!!fighting2!!!!!

Monday, January 9, 2012

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...memang tak la kan!!sayang wooo nak tinggal laptop comel ni...da tukar laptop kecik pon xkan xnak bawak..nanti kena perli pulak..huhu...adoiii..tapi kalau terpaksa memang kena tinggal la kan....biar bosan,bukak buku..jangan bosan,bukak muka buku...bukak buku dapat ilmu..bukak muka buku dapat apa??huhu


ok aja...pasang niat aja...azam tahun baru nak macam2...tapi usaha xnampak lagi ni...mana fighting2 ni...huhu...ok2 insaf...so what should i do now??opkos ar pergi post entry ni..lepas tu logout..lepas tu disconnect broadband..then?????tidoooooooooo...ahahah ok gurau2...lepas tu study jap 1 jam....baru tido...esok lepas subuh study lagi ek...fighting2 aja!!


kawan2...wish me luck for test law tomorrow and test financial in Wednesday...and my wish untuk korang laksanakan....tekan link ni aja boleh jawab test..ahahaksss..thanks sayang2 aja..=)


fighting2!***(*^_^*)***

grapevine sana sini

assalamualaikum...^_^


p/s:jangan lupa klik pada perkataan grapevine tu tau...tolong kawan mehhh...ehehe....


hye korang..maaf aja juga xfaham apa itu grapevine ni...so aja just try...tapi sebelum korang nak tau tu apa kata korang klik ni grapevine....klik sini juga grapevine....ehehehe jangan marah tau..klik dengan ikhlas...xpenah aja buat keje mengemis ni..huhu..=) thanks pada sapa2 yang klik tu..heeee


apa yang aja tau sikit-sikit pasal  grapevine  ni...diorang boleh bantu kita untuk cepat kaya...muahahahah...gurau jela...aja join churpchurp pon xpenah berpeluang untuk cash out..inikan pulak  grapevine ...tapi just try je ni...mana tau ada rezeki...ehehhehehheeh...ok aja bagi gambar supaya korang nampak...
ok nampak x??kalau nak senang korang g sini churpchurp






ok itu cara2nya...so kalau da faham sila la cari gambar dibawah pula ek...isi ikut yang dia suruh tu...






orait itu aje...nak tau berkesan ke tak korang try la buat tau...aja pon masih lagi dalam prosess mencuba...


itu saja la untuk kali ni...rasa2 boleh x korang buat klik yang terakhir untuk aja???ehehehe...kalau boleh tekan sini ek grapevine...thanks yooo...papai..salam semua!syukran syukran...***(*^_^*)***

Friday, January 6, 2012

tahun baru demand lebih

assalamualaikum..


emm aja ni macam jenis xbersyukur kan...bila pikir balik...aja ni memang demand lebih...nak itu ini..aishhh...tu la..dulu berlagak xnak pakai...sebab ramai pakai...tapi bila da lama2 jadi macam berminat lak...lepas tu orang tuka aja pon nak...aishhh...yang susah abgcik..ehehe..maaf bangcik...


tahun ni macam menguji tahap kesabaran...xsabar2 nak cuti..xsaba2 nak abis study...xsaba nak keje...xsaba nak beli transport...xsaba nak shopping...xsaba nak*******??..ahaha..xpayah pikir apa itu disebalik *****...makin aja dekat dengan Allah makin banyak dugaan aja dapat...terima kasih Allah sebab menguji hambamu...aja tau Allah masih sygkan aja...ehehe...ok yang tu sangat bersyukur..Allah sayangkan aja...jadi dia panjangkan umur mak ayah aja (alhamdulillah)...Allah sayangkan aja jadi Dia telah bagi aja petunjuk untuk berubah...berubah macam mana????secreto de amor...ehehe...aja sayang Allah gak..insya allah aja akan berubah untuk jadi lebih baik,anak yang solehah..anak yang sangat diredhai...=)...redha allah terletak pada redha mak ayah kita kan...insya allah...


sebenarnya..apa yang aja demand sangat ni??ok..jujur...first thing aja demand...pasal kereta...aishhh bersyukur la bangcik nak belikan..kejap lagi nak auto la..nak viva la..nak macam ni macam tu...last2 moto modenas 100 juga...ahahaha...demand..tapi xberharap pon..sebab aja tau aja banyak menyusahkan bangcik...eh kenapa tetiba moto?tadikan pasal kereta...huhu...ok macam ni ceritanya...


pada suatu hari yang lalu.............ok2 siyes...hari tu aja cuti seminggu sempena tahun baru + hari salji...time tu alang pon balik gak...so tengah kami bincang2 nak beli kereta..kejap lagi alang cakap xpayah...dia suruh tunggu dia beli kereta baru..so kereta lama dia aja amik...ok cerita abis dekat situ...aja xkisah pon kancil sebab da penah bawak kete dia..huhu...so plan kami ke arah seterusnya..bangcik memang nak bagi transport dekat aja..sebab sekarang aja da duduk luar...so dia macam susah hati la tengok aja kena jalan kaki sampai simpang before parents una amik...so lagi..bile dia xjadi beli kereta dia cadang nak cari benda lain yang aja boleh bawak untuk ke u...benda lain tu moto la..huhu...aja xkisah pon...moto tu abis dekat situ sebab memang da ada kata putus...


lepas tu...yang terbaru pulak...aja dok tengok kawan2 semua asyik tuka fon...ceh xde la asyik..ehehe...yang merancang nak tuka pon ada...so tetiba lak nafsu ni kuat nak tuka fon juga...tapi tu la..duit xde ada hati nak tukar..pastu minx tolong bangcik..ehehhee..ok da taubat....xnak susahkan bangcik lagi...siyes da xnak phone baru..cukupla nokia 3120 classic ni dengan nokia 1202..dua tahun nokia ni berkhidmat tanpa masalah..so bersyukur...ada nset power2 pon bukan boleh buat apa...guna nset 3g pon xselalu 3g..ahaha...


aishhh buruknya perangai aja...baru 6 hari kita masuk tahun 2012..aja da buat perangai macam ni...maaf bangcik nyusahkan kau...adik kau ni memang macam ni...hope ko faham...ehehehe..


ok la..nothing to merepek lagi..so aja cau cin cau dulu....assalamualaikumm ^_^
fighting2!!

Wednesday, January 4, 2012

online

assalamualaikum!!^_^

hari ini aja sangat suka online..kenapa??sebab line laju..kenapa???sebab aja guna wifi mak sedara!!ahahaha...ok gila sudah...tapi kejap je ni...cikgu kan selalu tido awal...so dia on wifi pon memang kejap jela...huhu

korang cube tengok follower aja...siapalah yang bertuah dapat jadi follower ke 100 ek...huhu..takda hadiah pon..tapi berharap juga la angka tu bertukar...=P...cakap pasal angka bertukar...teringat pula umur yang semakin tua ni...takda belas2 da umur aja..sekarang 20 years old ok...aishhh..cukup ke amalan aja selama ni...cukup ke jasa mak abah aja untuk aja balas...jasa abang2 aja lagi...sob3...renung2kan...

ok tu je dari aja...nanti aja update lagi...papai...fighting2!!assalamualaikum...

***(*^_^*)***

Monday, January 2, 2012

padan muka aja!

assalamualaikum...-.-

ok aja memalukan diri sendiri...kenapa perempuan or aja only dilahirkan sebagai perempuan yang mudah sayang dengan lelaki...mudah sangat aja melahirkan rasa sayang aja dekat lelaki..semuanya sebab apa??kebaikan dia dalam menghormati aja sebagai seorang perempuan...grrr...

ok fine...tadi aja baru tau yang dia telah IN A RELATIONSHIP WITH someone else...arghhhh....kenapa aja...kenapa lelaki yang aja kenal semua dah berpunya...dan kenapa yang baik dengan aja semua dah berpunya...kenapa??emmm mungkin aja xlayak dengan lelaki yang baik hati...mungkin aja jahat sangat...atau mungkin belum tiba masanya aja nak bercintan cintun..emmm...thinsk positve...maybe Allah datangkan ujian perasaan ni dekat aja supaya aja tau kelemahan aja...so tujuanNya adalah supaya aja akan lebih berwaspada pada masa akan datang...kawal perasaan...

Ya Allah hu Rabbi...hambaMu ini terima ketentuanMu...jika itu yang terbaik....hambaMu ini akan fokus dekat pelajaran..bukan dekat kaum adam.....fighting2!

sharing is caring =)