my friends:

Monday, October 31, 2011

my turn kna tagged dengan mokcik!

ahahahah konfirm sure pasti la kan korang2 xtau apa maksud tajuk aja tu..
ok kalau nak tau kowang baca entry kawan aja ni..
mokcik Azyra.

antara soalan2 dan jawapan2nya ialah:

Antara BFF dan BF/GF sape yang kowang prefer?dan kenapa?
kalau aja antara BFF dengan BF aja  pilih BFF...Bff ada time susah senang...Bf susah nak ada time susah senang...lagipun selalu kalau marah Bf yang kena...ahahaha...cubela tanya Bff aja penah x aja marah diorang??Bf xkekal...Bff sampai akhir hayat so memang patutla aja prefer lebey dekat Bff..
kalau diberi peluang putar balik masa apa perkara yang korang nak ubah?
kalaula diberi peluang...aja nak ubah balik cara pemakanan aja...ahahahks...sekarang da gemuk..=P...selain tu konfirm sure pasti la aja nak ubah result UPSR PMR n SPM aja..ubah maksudnya usaha untuk memperbaiki kelemahan dan kelalaian yang aja pernah buat time skolah dulu...
apa pandangan korang tentang First Love?masih ada sayang lagi ke dekat First Love
first love??emmm macam nak cite ek...sebab aja sendiri xdapat nak bezakan cinta monyet dan first love...aja xtau nak terangkan first love tu macam mana...maybe sama je kot dengan cinta monyet sebab aja still sayang lagi dekat cinta monyet aja tu..ahahaks
kalau diberi pilihan untuk korang pergi bercuti..nak pergi mana?
aja teringin nak pergi bercuti dekat disneyland!ahaha...xtau kenapa...maybe sebab aja suka tengok cerita kartun kot...itu kalau luar dari malaysia la..kalau dalam malaysia aja nak pergi pulau kapas...suka tengok air dia yang biru tu...dan lagi satu pulau aman...sebab apa??memang aman pon dekat situ...teringat time pergi dengan classmate dan cikgu masa form5 dulu...kitowang lepak2 dekat satu chalet yang betul2 depan laut/pantai..bile malam kowang akan rasa macam chalet tu terapung sebab depan pintu memang ada air pasang...tapi xdela sampai masuk rumah...special kan??boleh duduk2 sambil rendam kaki..ehehe
siapa BFF korang?kenapa korang rasa dia BFF korang?
Bff aja masa zaman kecik ialah nanie(kembar lain mak lain abah..ehehe)..masuk tadika still nanie tapi tambah dengan azwa n azza....masuk darjah 4 tambah dengan ayu...aja azwa ayu azza ni kekal sampai sekarang...walaupun xdapat nak contact sangat..masuk skolah menengah tambah kenalan sebab palong 7 & palong 8 bergabung...time tu aja kenal qym,farah...masa form 4 rapat dengan ron min miz...sebab masa tu da berpisah dengan azza azwa ayu...masuk uitm tambah azyra,una ,echa n mastura...ehehehe...tapi orang yang selalu buat aja bahagia ialah azyra,una,echa,min,farah,ron,miz dan qym....diorang je boleh sekepala dengan aja...
apa yang korang nak sangat tapi xdapat2?
aja nak kurus tapi xdapat2 lagi..ehehehe..boleh x macam tu??ok aja nak cari lelaki yang betul2 lelaki..mean bukan playboy macam muffin tu...selain tu aja nak dekan...tapi buat masa ni xdapat2 lagi...aish..macam mana nak dapat...orang study aja leka berpacebokkk..ehee
kalau kena marah dengan parents apa korang buat?
kalau kena marah dengan parents aja akan duduk bilik online ataupon tido ataupon nangis...nak keluar xboleh..buatnya excident xsempat nak minx maaf dengan mak abah..ehehe
kalau diberi pilihan nak pilih lelaki,,, yang macam mana korang nak?
aja tinggi gemuk...so aja nak lelaki yang tinggi dari aja dan besar dari aja...dapat badan ketul2 tu pon aja suka gak!ehehe...aja ni kurang beriman sikit***jujur***...so aja teringin sangat nak lelaki yang boleh bentuk aja...tiap kali mesej ingatkan aja untuk solat ke..baca al-Quran ke...best kan kalau macam tu...tu je kot buat masa ni..heee
kalau orang kritik pakaian korang apa korang rasa?
kalau orang kritik baju aja....emm 1st aja akan rasa malu...aja da la gemuk xpandai melawa...so memang malu ar kan..ehehe..lepas tu aja akan senyum2 kambing...lepas tu aja akan rasa xselesa...bile balik uma or da masuk bilik aja akan termenung...dan kemudian aja akan memperli diorang balik..ehehehe =P
korang rapat dengan mak or ayah?kenapa 
aja rapat dengan mak surely...sebab mak perempuan kot....tapi kalau mintak pape kebanyakannya aja akan mintak dekat abah..sebab selalunya abah akan buat yang terbaik untuk anak2nya..=)
 ok da habis semua soalan2 yang cik azyra ni bagi dekat aja...
banyak dan jenuh gak la nak menjawab...
buat masa ni aja xde soalan untuk orang lain lagi...
so simpan dulu ek...
nanti da ada aja buat post baru...
ok tu je...enjoy dengan jawapan aja ek...papai
salam

***(*^_^*)***

Sunday, October 30, 2011

April

mari-mari sini tengok info ni...
mana la tau awek/pakwe kowang lahir bulan ni kan...

APRIL



sangat aktif dan dinamik
cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
sangat menarik dan pandai manjakan diri
punya daya mental yang sangat kuat
suka dapat perhatian
sangat diplomatik, pandai memujuk, berkawan dan pandai menyelesaikan masalah
sangat berani dan tiada perasaan takut
suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah
emosi cepat terusik jika tidak terkawal
berkecenderungan bersifat dendam
agresif, kelam kabut untuk membuat keputusan
kuat daya ingatan
gerak hati yang sangat kuat
pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
berpenyakit di sekitar kepala dan dada
sangat cemburu dan terlalu cemburu


Mac

yeahhhhh...akhirnya aja lupa nak mengupdate rahsia tarikh lahir ni..

ini untuk semua yang lahir bulan mac k



berpersonaliti menarik dan menawan
mudah didampingi
sangat pemalu dan pemendam rasa
sangat baik secara semula jadi, jujur, pemurah dan mudah simpati
sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran
suka pada kedamaian
sangat peka kepada orang lain
sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain
tidak cepat marah dan sangat amanah
tahu balas budi dan kenang budi
pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam
kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal
suka berangan-angan
suka melancong
sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi
kelam kabut dalam memilih pasangan
suka dengan hiasan rumahtangga
punya bakat seni dalam bidang muzik
kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik jangan terlalu moody

sumpah kau annoying gila nak mati

aishhhh
susah ar macam ni kan....
weiii aku xlawa ar ko nak kacau2 sampai macam tu sekali kan...
ok la aku terima ko jadi abang angkat aku walaupon sebenarnya aku terpaksa..
di ulang...
terpaksa!
ya Allah...
ko tu seriously merimaskan aku ar...
dah la kol tiap masa...
lepas tu kalau ko marah orang lain aku yang kene...
pastu bile aku marah balik tau pulak ko sedar diri...
yang buat aku lagi sakit ati dengan kau ialah!!!!
kau tu macam king tau x..
semua yang kau cakap xboleh nak bangkang...
kalau ko cakap tu itula orang kena buat..
penat ar wei...
tiap2 malam nak ingatkan aku tido sebelum pukul 12...
yang ko tu xtido lagi lepas kol 12 tu pehal???
aishhh penat la beb...
da ar...sakit jiwa la aku dengan kau...



sharing is caring =)