Skip to main content

novel??biscom da baca??ahaha

assalamualaikum...
alhamdulillah selesai gak baca novel bertajuk rooftop rant...
walaupon cite dia xde la se best cerita [tunas],aA+bB, and 5tahun 5 bulan...
tp penyampaian lam cite ni menarik gak...
Rooftop Rant, diperkenalkan oleh nurin...huhu...cite dia cmni.. 

Trisy, seorang gadis anti-sosial, yg mengalami tekanan kerana masalah dalam keluarga, terjebak dengan penggunaan pil-pil hingga ke satu tahap ingin membunuh diri. Namun takdir Ilahi, dia dipertemukan dengan Jade, lelaki yang mula menyelamatkan Trisy ketika dia pengsan yang kemudian menjadi satu-satunya sahabat kepada Trisy. Bermula di situ mereka mula mencari erti hidup & berusaha untuk terus cekal untuk meneruskan langkah.
Kerana takdir, mereka berjauhan. Namun dalam tempoh ini mereka mula mengenal Tuhan. novel ini best sebab Hlovate tunjukkan cara bagaimana kita yang biasa ini boleh memperbaiki diri. Sedangkan Trisy yang memang buta agama ini boleh menjadi seorang muslimah yang taat, apatah lagi kita yang celik. Tiada yang mustahil bagi yang mahu berubah ke arah kebaikan.cite ni  lebih mengangkat isu kekeluargaan serta tanggungjawap kita terhadap orang-orang di sekeliling kita. sebab kita manusia yang hidup saling bergantung dan memerlukan perhatian dari orang lain. Seorang anak perlu perhatian dari ibu bapanya. Seorang adik perlu jagaan abang dan kakaknya. tp sebaliknya yang berlaku kat trisy.
"There’re times when strengers are like family, and family are like strangers. "
"live hell or live well..we choose"
tu je rasenye...ni pon aja just copy dr owg...de ar gak ubah2 ayat..
benda baik dikongsi bersama..tol x??huhu...
spe2 yg berminat ley ar beli novel tu ek...rooftop rant..hlovate..
lau dekot sgt g ar pinjam at owg...ahaha...cm aja....
just kidding...ok da abis baca novel...
sekarang fokus at business communication lak!!
wish me luck for the last paper on 9hb/10/2011!
fighting3!
hope enjoy with aja nye story bosan ni...
assalamualaikum....

Comments

Popular posts from this blog

semester break

assalamulaikum....^___^

wahh lama juga aja tak update blog kan?shuhhhh shuhhhh shuhhhh labah2 semua...agak2 ada yang rindu tak?ehehhe...gediknye ponnnn...takde siapa nak rindu2...ok berdasarkan tajuk di atas...sure konfirm pasti semua mesti nak tau ape aktiviti yang aja lakukan semasa waktu cuti?kan3??ok jom baca cerita aja dari awal sampai akhir ok...

31 March 2012, Sabtu.


berakhirnya final exam dan berakhirnya semester 4...last payper!last payper!**dialog jozan dalam lawak ke der**.heheeeee..=D...semangat keluar dewan membara sampai tak jumpa langsung makcik azyra dan makcik echa tu...ish3..teruk betul diorang tinggalkan aja...sob3..T________T...hari tersebut juga mak abah jemput balik rumah...

1 April 2012, Ahad.


orang lain duk sibuk2 berkepit bawah ketiak mak...tapi aja................nak buat macam mana..tiket da beli sebulan awal...eh jap...tiket ke johor bahru..lupa pulak nak bagitau...huhu...so pada hari kejadian..tanpa kepitan or tersepit bawah ketiak mak, aja meninggalkan home…

discuss with mom.....

assalamualaikum....