Skip to main content

novel??biscom da baca??ahaha

assalamualaikum...
alhamdulillah selesai gak baca novel bertajuk rooftop rant...
walaupon cite dia xde la se best cerita [tunas],aA+bB, and 5tahun 5 bulan...
tp penyampaian lam cite ni menarik gak...
Rooftop Rant, diperkenalkan oleh nurin...huhu...cite dia cmni.. 

Trisy, seorang gadis anti-sosial, yg mengalami tekanan kerana masalah dalam keluarga, terjebak dengan penggunaan pil-pil hingga ke satu tahap ingin membunuh diri. Namun takdir Ilahi, dia dipertemukan dengan Jade, lelaki yang mula menyelamatkan Trisy ketika dia pengsan yang kemudian menjadi satu-satunya sahabat kepada Trisy. Bermula di situ mereka mula mencari erti hidup & berusaha untuk terus cekal untuk meneruskan langkah.
Kerana takdir, mereka berjauhan. Namun dalam tempoh ini mereka mula mengenal Tuhan. novel ini best sebab Hlovate tunjukkan cara bagaimana kita yang biasa ini boleh memperbaiki diri. Sedangkan Trisy yang memang buta agama ini boleh menjadi seorang muslimah yang taat, apatah lagi kita yang celik. Tiada yang mustahil bagi yang mahu berubah ke arah kebaikan.cite ni  lebih mengangkat isu kekeluargaan serta tanggungjawap kita terhadap orang-orang di sekeliling kita. sebab kita manusia yang hidup saling bergantung dan memerlukan perhatian dari orang lain. Seorang anak perlu perhatian dari ibu bapanya. Seorang adik perlu jagaan abang dan kakaknya. tp sebaliknya yang berlaku kat trisy.
"There’re times when strengers are like family, and family are like strangers. "
"live hell or live well..we choose"
tu je rasenye...ni pon aja just copy dr owg...de ar gak ubah2 ayat..
benda baik dikongsi bersama..tol x??huhu...
spe2 yg berminat ley ar beli novel tu ek...rooftop rant..hlovate..
lau dekot sgt g ar pinjam at owg...ahaha...cm aja....
just kidding...ok da abis baca novel...
sekarang fokus at business communication lak!!
wish me luck for the last paper on 9hb/10/2011!
fighting3!
hope enjoy with aja nye story bosan ni...
assalamualaikum....

Comments

Popular posts from this blog

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...m…

eh...mmg pantang an bkak lappy...babab ia!!

assalamualaikum... ahaha ari ni aja nk story pasal ketensionan berstudy CTU(pendidikan islam)..