Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

welcome 2012

assalamualaikum...^_^
dah nak tahun baru kan kita....lagi beberapa jam je lagi untuk 2011 melabuhkan tirai...tahun baru 2012 yang bakal mengubah segalanya...antaranya :~
~lepas ni xde belas2 da...da start puluh2 dekat situ...~lepas ni da boleh start process mencari **aww gatal!mati den kena pengkish nan abg2 gagah den tu!ehehe**~lepas ni kena pikir azam baru cth macam nak tingkatkan tahap kerajinan yang rasanya xmeningkat2 pon sebenarnya..ahaha~lepas ni kena pikir lak macam mana nak tambah pahala yang sedikit ni dan mengurangkan dosa yang banyak ni kan...huhuahaha...kelakar je bila pikir balik memory tahun 2011...ok la...itu saja...lain kali hupdate lagi ek...papai...as salam

me and assignment and abgcik!

aishhhh...rasanya aja dekat rumah dari malam jumaat hari tu...tapi assignment langsung xsentuh lagi...emmm bila nak pandai macam azyra ek???huhu...malam ni kot baru nak sentuh...itupun lepas kesian tengok azyra je yang excited buat group assignment...macam kesian pon ada...so aja2fighting!!!!!ingat ok ini group assignment..not azyra's assignment...ehhehehehe...sayang azyra sebab dia rajin...so plan malam ni????***next paragraph***











plannya ialah........nak kira ratio for annual financial company of Amway and Zhulian...ok tu baru satu subject...so kalau rajin dan sempat...ingat nak berimaginasi dengan arab pulak....kena buat script for video assignment...i love arab financial!so fiighting2!!
ok perihal abgcik...kenapa dengan dia???nak bagitau ni....saya sayang abg saya....ehehe...kenapa??ingat x entry aja yang lepas???click sini.....so....hari tu dia balik rumah...kejap lagi aja bermain kata2 dulu...lebih kurang macam ni:-


aja: bangcik...lc memang murah kan...aku tengok dekat google ha…

grrrrrrrrrrrrrrr geram..

bangcik..nak motor lc yang ni..ehehe...comel cikit...tapi nak ke aja bawak moto xde gear ni?????????itulah persoalannya...ehehe
Technical Specification
Engine
TypeLiquid-cooled 4-stroke, SOHC 2valveCylindersForward-inclined single cylinderDisplacement124.9 cm3Bore x Stroke52.4mm x 57.9mmCompression Ratio10.9:1Maximum Horsepower7.8kw @ 8000 rpmMaximum Torque10.0 N.m @ 7000 rpmStarting SystemElectric start & kick starterLubrication SystemWet sumpEngine oil capacity0.9 LFuel tank capacity4.1 LCarburetionBS26Ignition systemC.D.I. (digital)Transmission





Primary reduction ratio2.625

suatu malam kubur berasap

Sinopsis Suatu Malam Kubur Berasap:- Bertempat di ‘Kampung Angan Tak Sudah’, filem ‘Suatu Malam Kubur Berasap’ ini mengisahkan cerita tentang tiga sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang sahabat dari bandar yang baru dikenali iaitu Mie. Atan (Angah Raja Lawak) seorang yang lurus bendul, rajin, ringan tulang dan bekerja sebagai penggali kubur. Bun (Along Raja Lawak) seorang kutu rayau yang gemar merempit dengan motor kapcainya. Hampir setiap malam beliau akan mengacau gadis-gadis kilang yang baru pulang dari bekerja. Pet (Azrul Raja Lawak) merupakan pemandu lori ayam yang sering bekerja lewat malam. Beliau mempunyai suara yang sengau, suka berlagak dan bercakap besar terutamanya melibatkan perkara mistik dan hantu. Ketiga-tiga mereka sering diganggu oleh Jerdil dan Tocai, Geng Beduk, samseng kampung. Mie (Zac Diamond) seorang lelaki yang kacak dan segak dari Kuala Lumpur, mula rapat dengan ketiga-tiga sahabat ini selepas kereta beliau rosak di kampung. Beliau mempunyai tunang b…

bergembira tapi rindu

yeahhhhhhh esok bersamaan hari jumaat aja keluar lagi!!!pergi mana???tengok wayang laaaa....ada cerita suatu malam kubur berasap...kalau nak tengok thriller dia pergi dekat youtube ok..macam best...tapi xtau la kan...huhu...dengan siapa aja pergi??mestilah dengan adinda2 terchintaik....azyra una dannnnnnnnnnnn lia...echa xikut untuk kali keberapa entah...yela dia sorang je ada rumah....tiap minggu balik.....arghhhh gerammmmm jeles....
eh aja....cakap bergembira....tapi kenapa rindu tu???rindu dekat siapa???ahahaha...bermonolog sorang2....aja rindu dekat mak abah lah...siapa lagi....dekat sebulan xbalik rumah kot....semalam call abah...cakap dengan abah suruh amik aja jumaat ni...kejap lagi abah cakap tengoklah kalau rajin...huhu...abaahhhhhhhhhhhhhhhhhhh kakak nak balik!!!!!!!!='(.....kalau tau semalam cakap dengan mak...kalau cakap dengan mak mesti hari ni mak datang jemput...ahaha....***tapi kalau mak jemput hari ni memang xdapat la keluar esok...***

ok tu je....papai!!!assalamual…

kenduri kendara

aja nak bagitau ni....tapi malu...papepon alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar...makanan pon alhamdulillah sedap2...ehehheeh..ok da la xnak tipu korang...aja pergi kenduri kawin tadi...bukan aja yang kawin tau...belum ada jodoh lagi...calon pon xnampak lagi...calon olok2 tu ramai la***ramai la sangat kan...sape la sudi..bak tunjuk muka..ahaha***...tapi yang nak kekal sampai akhir hayat tu xjumpe lagi...huhu sedih tol bunyinya....=P
perjalanannya bermula disini....pagi tu aja bangun lambat...tapi solat subuh tetap buat ok..lepas solat tu ngantok sangat so aja tido sampai pukul 10 am ok..ahaha...bangun2 terus online...lepas tu una ajak pergi kenduri kawin dekat tengkera...sebelum siap2 sarapan dulu...mee bandung...sumpah sedap...2pinggan aja kerjakan..ehehe...thanks kak ngah una masak mee sedap tu...
lepas makan????mandiiiiiiiiiii....ahaha..bertambah boroi + buncit la aja ni ek...tengah siap2 sempat lagi layan cerita autumn in my heart...huhu...lepas tu bermula lah perjalanan ke sa…