Skip to main content

someone...............

entry ini tiada kaitan dengan pakwe...terima kasih...ahaha...aja mana la ada pakwe nak kongsi2 cerita...hidup bergantung xbertali je ni...ahaha....guwau....ok2...ni pasal seorang nenek...nenek ni kelakar sangat...tapi macam best je layan...ehehehe...

ok  nenek ni nenek kepada tuan empunya blog ni sendiri...nenek aja la tu...nenek aja ni da xnampak...sebab selaput mata  pe ntah..aja pon xtau...sebelah mata kanan dia nampak skit je...tapi sikit tu xbermakna ok..ni memang sikit sangat..sebelah kiri tu pula memang da xdapat nak diselamatkan lagi...nenek aja sekarang pon da nyanyuk sikit...so yang kelakar nye nenek aja ni bile time orang ramai datang....disebabkan dulu kalau orang datang xkirala spe termasuk anak cucu dia yang jauh2 mesti dia busy gila nak buat itu ini...tapi sekrang dia xmampu...so dia just suruh je la sape2...

nak dijadikan cerita sekrang ni kan aja dah xduduk dekat kolej....so kena duduk dengan atok and nenek...baru seminggu duduk dengan nenek baru tau nenek ni sumpah kelakar gila...nenek ni suke komplain yang rumah ni gelap...sampai semua suiz lampu dia bukak sedangkan time tu tengah ari...memang abis terang la untuk kitorang yang celik ni...so pada suatu malam tu...aja baru tutup lampu...kejap lagi nenek aja keluar nak minum air...aja baru nak pergi bukakkan lampu untuk nenek...jap lagi nenek cakap dah terang da...ahaha ok aja memang pelik...tapi dalam hati memang tengah tahan gelak je...mana x nye..time terang dikatakan gelap...time gelap dia ckp terang...saba je la dengan nenek ni...ehehehe...

cerita lain pulak masa aja tengah makan...time tu baru 3 hari duduk situ...tetiba nenek tanya...kau ni anak siapa..duduk dekat mana??aissshhhh nenek nenek...aja pon apa lagi...duk melayan je la...aja cakap la aja ni anak halimah..nenek kenal x anak nenek tu??ehehe tu tipu...aja just cakap aja anak hamid...duduk dekat negeri sembilan...belum sempat nak melayan lagi sepupu da kacau daun...aishhh...memang kacau daun...ahaha...sepupu pun cakap la dekat nenek tu yang aja ni anak paklong(bapak aja)..nenek x kenal ke??nak tau nenek jawap ape???dia cakap kenal...saje tanya...ahaha..time tu aja dengan sepupu memang da sengih2 da...

dapat je balik rumah minggu lepas...terus cerita dekat mak abah....tergelak2 diorang dengar...ehehe...minta2 la nenek panjang umor...walaupon macam mengganggu sikit...tapi tu kan nenek kite...mak kepada mak kite juga...so da kebetulan aja duduk dekat kampung tu apa salahnya aja tolong sikit kan...insya allah...aja akan buat terbaik...xnak buat mak abah kecewa dengan perangai aja...kena lak aja cucu perempuan kedua yang paling besar...so fighting2!jangan mengeluh...

***(*^_^*)***

Comments

Popular posts from this blog

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...m…

eh...mmg pantang an bkak lappy...babab ia!!

assalamualaikum... ahaha ari ni aja nk story pasal ketensionan berstudy CTU(pendidikan islam)..