Skip to main content

kenduri kendara


aja nak bagitau ni....tapi malu...papepon alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar...makanan pon alhamdulillah sedap2...ehehheeh..ok da la xnak tipu korang...aja pergi kenduri kawin tadi...bukan aja yang kawin tau...belum ada jodoh lagi...calon pon xnampak lagi...calon olok2 tu ramai la***ramai la sangat kan...sape la sudi..bak tunjuk muka..ahaha***...tapi yang nak kekal sampai akhir hayat tu xjumpe lagi...huhu sedih tol bunyinya....=P

perjalanannya bermula disini....pagi tu aja bangun lambat...tapi solat subuh tetap buat ok..lepas solat tu ngantok sangat so aja tido sampai pukul 10 am ok..ahaha...bangun2 terus online...lepas tu una ajak pergi kenduri kawin dekat tengkera...sebelum siap2 sarapan dulu...mee bandung...sumpah sedap...2pinggan aja kerjakan..ehehe...thanks kak ngah una masak mee sedap tu...

lepas makan????mandiiiiiiiiiii....ahaha..bertambah boroi + buncit la aja ni ek...tengah siap2 sempat lagi layan cerita autumn in my heart...huhu...lepas tu bermula lah perjalanan ke sana...lalu jalan besar sumpah jem...grrrr...kalau bawak roti memang aja da makan da...tau la hari ni hari ahad...semua dok sibuk nak shopping year end sale la tu...xpe..saba...nasib ayah una yang bawak..ahaha...

maka selepas itu...sampailah kami ke tengkera...singgah solat zuhur dulu dekat masjid tengkera...cantik masjid ni...ala2 tokong...maybe sebab dekat kawasan cina...sorry aja xtau sejarah masjid tu..yang aja tau memang lawa...huhu....da solat2 baru la kami berjalan kaki ke tempat kejadian..langkah kanan or bernasib baik...kami sampai2 je pengantin baru nak berarak...dah macam wakil besan da..sebab ikut diorang berarak..ahaha...

yes makan lagi......tapiiiiiii nasi putih xda....aja xmakan nasi minyak...tapi bak kata mak una...da datang xkan x makan kan...so aja amik la sikit...amik sikit pon da sakit perut..huhu...pantang betul...lauk yang ada???aja nampak ayam masak merah je...sorry...peberet..ahaha...una cakap ada pajeri mangga...

then????????balik!!!tapi...sebelum tu...kena la posing2 dulu...masjid tengkera kan cantik...apa salahnya amik gambar buat kenangan...ehehe...nak tengok???ok jap

una berangan nak naik moto ni..ahaha..guwau...moto ni besar...

masjid tengkera


dekat pintu gerbang masjid ni



end of this chapter!!!ahaha...papai semua...enjoykan diri anda untuk baca entry bosan ni..ehehe...salam

****(*^_^*)****

Comments

Popular posts from this blog

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...m…

eh...mmg pantang an bkak lappy...babab ia!!

assalamualaikum... ahaha ari ni aja nk story pasal ketensionan berstudy CTU(pendidikan islam)..