Skip to main content

grrrrrrrrrrrrrrr geram..



yamaha ego lc
bangcik..nak motor lc yang ni..ehehe...comel cikit...tapi nak ke aja bawak moto xde gear ni?????????itulah persoalannya...ehehe

Technical Specification
Engine

TypeLiquid-cooled 4-stroke, SOHC 2valve
CylindersForward-inclined single cylinder
Displacement124.9 cm3
Bore x Stroke52.4mm x 57.9mm
Compression Ratio10.9:1
Maximum Horsepower7.8kw @ 8000 rpm
Maximum Torque10.0 N.m @ 7000 rpm
Starting SystemElectric start & kick starter
Lubrication SystemWet sump
Engine oil capacity0.9 L
Fuel tank capacity4.1 L
CarburetionBS26
Ignition systemC.D.I. (digital)
Transmission





Primary reduction ratio2.625
Secondary reduction ratio3.750
Gear ratios2.540-0.838
Clutch typeDry, centrifugal automatic, Coil spring
TransmissionV-belt automatic
Chasis
Frame TypeSteel tube underbone
Overall Length1,850mm
Overall Width685mm
Overall Height1,060 mm
Seat Height750mm
Wheelbase1,260 mm
Min. Ground Clearance125mm
Weight (with oil and a full fuel tank)104kg
Suspensions
FrontTelescopic
RearUnit swing
Brakes
FrontSingle disc brake
RearDrum brake
Tires
Front70/90 – 14M/C 34P
Rear90/80-14M/C 49P
Underseat compartment volume: 12.8 liter (helmet can be accommodated here)
More info here: http://www.yamaha-motor.com.my/egolc/specification.html



Comments

  1. comel je.. takut gak xda gear. sebab da kwn hana xbiasa naik moto xda gear. dia terpulas kuat.xsempat nak kawal terus gerak laju n jatuh..nasib xda pokok ka apa ka kat depan tu..

    1 lg dia terlangar or nyaris2 terlangar bdk sekolah. nasib xda apa2.

    Teringin nak naik moto xda gear sbb senang tapi bila dah jadi cm2 xjd la nak tukar moto

    ReplyDelete
  2. @Onitsuka_hana sama la...depan mata aja pon ada gak eksiden...makcik ni lupe break dekat mana sebab kalau moto biasa kan ada break kaki..jap lagi dia terpulas minyak agak terpelanting gak ar dia dgn motonya...cian sebab tgn dia pth...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...m…

eh...mmg pantang an bkak lappy...babab ia!!

assalamualaikum... ahaha ari ni aja nk story pasal ketensionan berstudy CTU(pendidikan islam)..