Skip to main content

grrrrrrrrrrrrrrr geram..



yamaha ego lc
bangcik..nak motor lc yang ni..ehehe...comel cikit...tapi nak ke aja bawak moto xde gear ni?????????itulah persoalannya...ehehe

Technical Specification
Engine

TypeLiquid-cooled 4-stroke, SOHC 2valve
CylindersForward-inclined single cylinder
Displacement124.9 cm3
Bore x Stroke52.4mm x 57.9mm
Compression Ratio10.9:1
Maximum Horsepower7.8kw @ 8000 rpm
Maximum Torque10.0 N.m @ 7000 rpm
Starting SystemElectric start & kick starter
Lubrication SystemWet sump
Engine oil capacity0.9 L
Fuel tank capacity4.1 L
CarburetionBS26
Ignition systemC.D.I. (digital)
Transmission





Primary reduction ratio2.625
Secondary reduction ratio3.750
Gear ratios2.540-0.838
Clutch typeDry, centrifugal automatic, Coil spring
TransmissionV-belt automatic
Chasis
Frame TypeSteel tube underbone
Overall Length1,850mm
Overall Width685mm
Overall Height1,060 mm
Seat Height750mm
Wheelbase1,260 mm
Min. Ground Clearance125mm
Weight (with oil and a full fuel tank)104kg
Suspensions
FrontTelescopic
RearUnit swing
Brakes
FrontSingle disc brake
RearDrum brake
Tires
Front70/90 – 14M/C 34P
Rear90/80-14M/C 49P
Underseat compartment volume: 12.8 liter (helmet can be accommodated here)
More info here: http://www.yamaha-motor.com.my/egolc/specification.html



Comments

  1. comel je.. takut gak xda gear. sebab da kwn hana xbiasa naik moto xda gear. dia terpulas kuat.xsempat nak kawal terus gerak laju n jatuh..nasib xda pokok ka apa ka kat depan tu..

    1 lg dia terlangar or nyaris2 terlangar bdk sekolah. nasib xda apa2.

    Teringin nak naik moto xda gear sbb senang tapi bila dah jadi cm2 xjd la nak tukar moto

    ReplyDelete
  2. @Onitsuka_hana sama la...depan mata aja pon ada gak eksiden...makcik ni lupe break dekat mana sebab kalau moto biasa kan ada break kaki..jap lagi dia terpulas minyak agak terpelanting gak ar dia dgn motonya...cian sebab tgn dia pth...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

semester break

assalamulaikum....^___^

wahh lama juga aja tak update blog kan?shuhhhh shuhhhh shuhhhh labah2 semua...agak2 ada yang rindu tak?ehehhe...gediknye ponnnn...takde siapa nak rindu2...ok berdasarkan tajuk di atas...sure konfirm pasti semua mesti nak tau ape aktiviti yang aja lakukan semasa waktu cuti?kan3??ok jom baca cerita aja dari awal sampai akhir ok...

31 March 2012, Sabtu.


berakhirnya final exam dan berakhirnya semester 4...last payper!last payper!**dialog jozan dalam lawak ke der**.heheeeee..=D...semangat keluar dewan membara sampai tak jumpa langsung makcik azyra dan makcik echa tu...ish3..teruk betul diorang tinggalkan aja...sob3..T________T...hari tersebut juga mak abah jemput balik rumah...

1 April 2012, Ahad.


orang lain duk sibuk2 berkepit bawah ketiak mak...tapi aja................nak buat macam mana..tiket da beli sebulan awal...eh jap...tiket ke johor bahru..lupa pulak nak bagitau...huhu...so pada hari kejadian..tanpa kepitan or tersepit bawah ketiak mak, aja meninggalkan home…

discuss with mom.....

assalamualaikum....