my friends:

Friday, December 16, 2011

"SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"



ok hari ni aja saja gedik2 nak join segment dari lyssa ni...aja merupakan salah seorang pelajar uitm alor gajah melaka...dekat uitm aja amik kos diploma dalam pengajian perniagaan...singkatannya ialah DBS...ok mula2 aja amik kos ni memang ya allah nyesal sangat....sebab masa sem 1 ada subjek akaun...aja mana ada basic akaun...dengan result sem 1 teruk memang down sangat la...

tapiiiii...masuk sem 2 aja sudah pandai bergembira bersenang hati...ehehe...sebab tiap sem ada susah senangnya...so sem 2 boleh ar dikatakan senang...costing dia pon best...so start daripada tu da x menyesal...alhamdulillah 3 sem pointer aja naik...just nak capai dean list tu maybe lambat lagi kot....so fighting2 untuk this sem...sem 4!!!

so nasihat untuk adik2 yang bakal masuk ke IPTA or IPTS..goodluck...sometime apa yang korang dapat tu jangan lepaskan macam tu je...xsemua benda senang...peluang kot..tapi kalau memang ada banyak pilihan tu lebih baik korang buat solat istikharah terlebih dahulu..

itu sahaja!!!papai semua...assalamualaikum..

***(*^_^*)***

28 comments:

  1. Hye ;)
    Sy BlogFlying kat sini.
    Nice entry (n_n)
    N flying kiss kat blog yg cute ni.

    ReplyDelete
  2. singgah dari segmen yang sama

    salam perkenalan dan semoga berjaya
    dalam bidang masing2....

    http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  3. @Fendythanks fendy..aja da tgk entry kamu..just x tggalkan jejak je..huhu...gudluck gak =)

    ReplyDelete
  4. siggah dri segment yg same !

    bestnye die dpt main kire2..ehehhe
    nway good luck k !

    n jgn lupe singgah blog sy jugak !

    ReplyDelete
  5. goodluck! semoga dapat pointer yang lagi masyuk ok? :)

    http://aqilahkamarudin.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  6. @En. Muncitahaha..kira2 memang best...=)..thanks datang!

    ReplyDelete
  7. @Aqilah Kamarudinthanks aqilah!=)insya allah aja akan perbaiki diri lagi..ehehe

    ReplyDelete
  8. salam. huda datang singgah. datang dari segmen lyssa. ok. apa apa pun, wish u good luck ^_^

    ReplyDelete
  9. singgah dari segmen yg sama..gud luck 4 ur stadi :)

    ReplyDelete
  10. Thanks bagi nasihat kak , even syada baru nak masuk form 4 , hee :)

    ReplyDelete
  11. @syadahai syada!!nasihat akak bg tu universal...so semua pon boleh guna..=)

    ReplyDelete
  12. jenguk jenguk dari blog lyssa :)

    sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

    http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. wahh! budak DBS rupanya.. hehe..

    salam kenal n follow u...

    jum singgah blog zizie pulak...

    http://wonderpetzie.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

    ReplyDelete
  14. Salam kenal ..

    Niena singgah sini ye ..

    Niena nak ucapkan selamat maju jaya ..

    Niena sudah follow ..

    Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

    (Klik iklan Churp2 & nuffnang Niena ye.. )

    Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang .. =)

    ReplyDelete
  15. dtg dr segmen yg same..good luck & slm kenal ;)

    ReplyDelete
  16. nice nasihat sebab saya tengah sem 1 nie,,memang down sangat2 dengan test yang rase terok

    ReplyDelete
  17. @ShalleyaNnabiasa la sebab baru masuk...kalau down cube try jumpe lect lepas kelas...ajak la kawan2 dua tiga orang...fighting2!!=)

    ReplyDelete
  18. Eza skodeng sini... dari segmen yang sama :D All the best in whatever u do. salam ukhuwah. ^_^

    p/s: uitm dihatiku :), sama lah kitaa.. course je beza..

    ReplyDelete

sharing is caring =)