my friends:

Saturday, December 31, 2011

welcome 2012

assalamualaikum...^_^

dah nak tahun baru kan kita....lagi beberapa jam je lagi untuk 2011 melabuhkan tirai...tahun baru 2012 yang bakal mengubah segalanya...antaranya :~

~lepas ni xde belas2 da...da start puluh2 dekat situ...~lepas ni da boleh start process mencari **aww gatal!mati den kena pengkish nan abg2 gagah den tu!ehehe**~lepas ni kena pikir azam baru cth macam nak tingkatkan tahap kerajinan yang rasanya xmeningkat2 pon sebenarnya..ahaha~lepas ni kena pikir lak macam mana nak tambah pahala yang sedikit ni dan mengurangkan dosa yang banyak ni kan...huhu
ahaha...kelakar je bila pikir balik memory tahun 2011...ok la...itu saja...lain kali hupdate lagi ek...papai...as salam 

Tuesday, December 27, 2011

me and assignment and abgcik!





aishhhh...rasanya aja dekat rumah dari malam jumaat hari tu...tapi assignment langsung xsentuh lagi...emmm bila nak pandai macam azyra ek???huhu...malam ni kot baru nak sentuh...itupun lepas kesian tengok azyra je yang excited buat group assignment...macam kesian pon ada...so aja2fighting!!!!!ingat ok ini group assignment..not azyra's assignment...ehhehehehe...sayang azyra sebab dia rajin...so plan malam ni????***next paragraph***












plannya ialah........nak kira ratio for annual financial company of Amway and Zhulian...ok tu baru satu subject...so kalau rajin dan sempat...ingat nak berimaginasi dengan arab pulak....kena buat script for video assignment...i love arab financial!so fiighting2!!

ok perihal abgcik...kenapa dengan dia???nak bagitau ni....saya sayang abg saya....ehehe...kenapa??ingat x entry aja yang lepas???click sini.....so....hari tu dia balik rumah...kejap lagi aja bermain kata2 dulu...lebih kurang macam ni:-



aja: bangcik...lc memang murah kan...aku tengok dekat google harga moto tu dalam rm5k++ je...
bangcik: aku da usha dulu da dekat seremban...memang harga dia murah sikit dari moto lain...
aja: kau pilih moto macam mana?skuter lc cantik kan**sambil tunjuk gambar moto tu..start da nak bodek..huhu***
bangcik: kau nak moto tu ke?aku da tengok da moto lc haritu dan dah booked...tapi kalau kau nak skuter aku cancel yang haritu punya...
aja: xdala..saja tengok moto tu sebab comel...***dalam hati nak tu***
bangcik: nak cakap..
aja: xkisahla cik kau nak beli moto apa..aku terima je...**dalam hati doa sangat bangcik beli skuter tu..huhu**


ok tu je perbualan kami...nak tau bangcik beli moto apa kenala tunggu tahun depan...huhu..wahhh excitednya nak bawak moto sendiri...just takut gak..sekarang ni banyak excident melibatkan moto...emmm xpela...fighting2!bila lagi nak belajar hidup berdikari kan...so smile...and done with blog...say hai to assignment...papai friends!!!assalamualaikum.....

Sunday, December 25, 2011

grrrrrrrrrrrrrrr geram..



yamaha ego lc
bangcik..nak motor lc yang ni..ehehe...comel cikit...tapi nak ke aja bawak moto xde gear ni?????????itulah persoalannya...ehehe

Technical Specification
Engine

TypeLiquid-cooled 4-stroke, SOHC 2valve
CylindersForward-inclined single cylinder
Displacement124.9 cm3
Bore x Stroke52.4mm x 57.9mm
Compression Ratio10.9:1
Maximum Horsepower7.8kw @ 8000 rpm
Maximum Torque10.0 N.m @ 7000 rpm
Starting SystemElectric start & kick starter
Lubrication SystemWet sump
Engine oil capacity0.9 L
Fuel tank capacity4.1 L
CarburetionBS26
Ignition systemC.D.I. (digital)
Transmission





Primary reduction ratio2.625
Secondary reduction ratio3.750
Gear ratios2.540-0.838
Clutch typeDry, centrifugal automatic, Coil spring
TransmissionV-belt automatic
Chasis
Frame TypeSteel tube underbone
Overall Length1,850mm
Overall Width685mm
Overall Height1,060 mm
Seat Height750mm
Wheelbase1,260 mm
Min. Ground Clearance125mm
Weight (with oil and a full fuel tank)104kg
Suspensions
FrontTelescopic
RearUnit swing
Brakes
FrontSingle disc brake
RearDrum brake
Tires
Front70/90 – 14M/C 34P
Rear90/80-14M/C 49P
Underseat compartment volume: 12.8 liter (helmet can be accommodated here)
More info here: http://www.yamaha-motor.com.my/egolc/specification.html



Saturday, December 24, 2011

suatu malam kubur berasap


Sinopsis Suatu Malam Kubur Berasap:- Bertempat di ‘Kampung Angan Tak Sudah’, filem ‘Suatu Malam Kubur Berasap’ ini mengisahkan cerita tentang tiga sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang sahabat dari bandar yang baru dikenali iaitu Mie. Atan (Angah Raja Lawak) seorang yang lurus bendul, rajin, ringan tulang dan bekerja sebagai penggali kubur. Bun (Along Raja Lawak) seorang kutu rayau yang gemar merempit dengan motor kapcainya. Hampir setiap malam beliau akan mengacau gadis-gadis kilang yang baru pulang dari bekerja. Pet (Azrul Raja Lawak) merupakan pemandu lori ayam yang sering bekerja lewat malam. Beliau mempunyai suara yang sengau, suka berlagak dan bercakap besar terutamanya melibatkan perkara mistik dan hantu. Ketiga-tiga mereka sering diganggu oleh Jerdil dan Tocai, Geng Beduk, samseng kampung.
Mie (Zac Diamond) seorang lelaki yang kacak dan segak dari Kuala Lumpur, mula rapat dengan ketiga-tiga sahabat ini selepas kereta beliau rosak di kampung. Beliau mempunyai tunang bernama Lola. Sejak kedatangan Mie, pelbagai peristiwa pelik dan menakutkan berlaku. Mereka juga berkenalan dengan seorang gadis bernama Siti yang menjemput mereka ke kenduri rumahnya. Atan tertarik dengan keayuan Siti dan mula mahu mengenalinya. Mereka berempat ini juga sering diganggu oleh Hantu Cempaka. Dari mana datangnya Hantu Cempaka? Mengapa Hantu Cempaka hanya menganggu mereka? Apakah yang sebenarnya telah berlaku di Kampung Angan Tak Sudah?
ok maaf cik jingga...aja xdapat mood lagi nak cerita sendiri...so kalau copy paste je ok kan???ehehe...yang penting cerita dia memang best...tiket murah...RM7 je...ehehe...yang penting nanti ada suatu malam kubur berasap 2....konfirm kena tengok!korang2 yang x tengok lagi tu boleh la pergi panggung sekarang untuk tengok...=)

Thursday, December 22, 2011

bergembira tapi rindu


yeahhhhhhh esok bersamaan hari jumaat aja keluar lagi!!!pergi mana???tengok wayang laaaa....ada cerita suatu malam kubur berasap...kalau nak tengok thriller dia pergi dekat youtube ok..macam best...tapi xtau la kan...huhu...dengan siapa aja pergi??mestilah dengan adinda2 terchintaik....azyra una dannnnnnnnnnnn lia...echa xikut untuk kali keberapa entah...yela dia sorang je ada rumah....tiap minggu balik.....arghhhh gerammmmm jeles....

eh aja....cakap bergembira....tapi kenapa rindu tu???rindu dekat siapa???ahahaha...bermonolog sorang2....aja rindu dekat mak abah lah...siapa lagi....dekat sebulan xbalik rumah kot....semalam call abah...cakap dengan abah suruh amik aja jumaat ni...kejap lagi abah cakap tengoklah kalau rajin...huhu...abaahhhhhhhhhhhhhhhhhhh kakak nak balik!!!!!!!!='(.....kalau tau semalam cakap dengan mak...kalau cakap dengan mak mesti hari ni mak datang jemput...ahaha....***tapi kalau mak jemput hari ni memang xdapat la keluar esok...***


ok tu je....papai!!!assalamualaikum....

****(*^_^*)****

Sunday, December 18, 2011

kenduri kendara


aja nak bagitau ni....tapi malu...papepon alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar...makanan pon alhamdulillah sedap2...ehehheeh..ok da la xnak tipu korang...aja pergi kenduri kawin tadi...bukan aja yang kawin tau...belum ada jodoh lagi...calon pon xnampak lagi...calon olok2 tu ramai la***ramai la sangat kan...sape la sudi..bak tunjuk muka..ahaha***...tapi yang nak kekal sampai akhir hayat tu xjumpe lagi...huhu sedih tol bunyinya....=P

perjalanannya bermula disini....pagi tu aja bangun lambat...tapi solat subuh tetap buat ok..lepas solat tu ngantok sangat so aja tido sampai pukul 10 am ok..ahaha...bangun2 terus online...lepas tu una ajak pergi kenduri kawin dekat tengkera...sebelum siap2 sarapan dulu...mee bandung...sumpah sedap...2pinggan aja kerjakan..ehehe...thanks kak ngah una masak mee sedap tu...

lepas makan????mandiiiiiiiiiii....ahaha..bertambah boroi + buncit la aja ni ek...tengah siap2 sempat lagi layan cerita autumn in my heart...huhu...lepas tu bermula lah perjalanan ke sana...lalu jalan besar sumpah jem...grrrr...kalau bawak roti memang aja da makan da...tau la hari ni hari ahad...semua dok sibuk nak shopping year end sale la tu...xpe..saba...nasib ayah una yang bawak..ahaha...

maka selepas itu...sampailah kami ke tengkera...singgah solat zuhur dulu dekat masjid tengkera...cantik masjid ni...ala2 tokong...maybe sebab dekat kawasan cina...sorry aja xtau sejarah masjid tu..yang aja tau memang lawa...huhu....da solat2 baru la kami berjalan kaki ke tempat kejadian..langkah kanan or bernasib baik...kami sampai2 je pengantin baru nak berarak...dah macam wakil besan da..sebab ikut diorang berarak..ahaha...

yes makan lagi......tapiiiiiii nasi putih xda....aja xmakan nasi minyak...tapi bak kata mak una...da datang xkan x makan kan...so aja amik la sikit...amik sikit pon da sakit perut..huhu...pantang betul...lauk yang ada???aja nampak ayam masak merah je...sorry...peberet..ahaha...una cakap ada pajeri mangga...

then????????balik!!!tapi...sebelum tu...kena la posing2 dulu...masjid tengkera kan cantik...apa salahnya amik gambar buat kenangan...ehehe...nak tengok???ok jap

una berangan nak naik moto ni..ahaha..guwau...moto ni besar...

masjid tengkera


dekat pintu gerbang masjid ni



end of this chapter!!!ahaha...papai semua...enjoykan diri anda untuk baca entry bosan ni..ehehe...salam

****(*^_^*)****

sharing is caring =)