Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

goodbye ='(

hari ini aja nak bermanja2 dengan laptop aja ni...xde siapa ley kacau....sob3...tetibe akan rasa kehilangan beliau...dear my lovely laptop ACER 4738z...thanks because u always beside me when i am alone...when i have problem...when i am bored...i know u'll angry,upset at whatever...but please understand me...eh aja ni nak speaking pe ke hal..ahaha...ilang dah mood sedih...sebenarnya aja nak tolak balik laptop ni...aja xlayak guna laptop ni...sob3...huwarghh!!!sumpah akan rindu dekat laptop ni....kepada bakal penjaga baru laptop saya..please jaga baik2 laptop ni...walaupon saya pernah cederakan laptop ni tapi saya berjuang untuk merawat dia...kalau jadi pape dekat laptop ni jangan la marah...kalau dia sakit cepat2 anta pergi klinik komputer tau...thanks my laptop...='(

blog ke dua

ha kedua???glamour sangat ke aja??sampai nak kena buat blog lagi satu...huhu xdela...aja mana ada glamour...blog kedua bakal muncul atas sebab2 tertentu...ceh...tipu lagi...aja kena buat blog untuk subject cos aja...mgt300...lupe la pulak nama panjang dia apa...tapi lebey kurang untuk teknologi maklumat...tadi 1st kelas untuk mgt300...madam bagitau yang kami kena buat individual assignment..ingatkan kena buat report gila2 panjang macam business communication...rupanya kena buat blog...tapi susah gak sebenarnya...sebab........kena cerita pasal MYSELF-previous,now and future dalam english ok...grrrrrrr...seram...
oklah xtau nak bebel apa...aja out dulu!!!hehheeh...papai...salam
****(*^_^*)****

liku-liku kehidupan

tajuk sumpah xboleh bla kan...
semalam aja balik kampung sebab nak daftar diri dekat uitm...alhamdulillah part 4 da aja...memang sah aja xdapat kolej...sebab kawan cek kan xde pon nama aja...so memang kena duduk dekat kampung la kan...semalam gerak balik kampung pukul 9.36am..sampai kampung dalam pukul 11.15am...duduk2 letak barang dalam bilik..jap lagi keluar pergi beli barang dekat uitm..selesai semua tu balik2 ke kampung...dalam pukul 2.30 baru gerak pergi daftar...
time daftar , budak xley pulak nak beratur panjang2...ahaha terpaksa la tunggu giliran... time tu aja dan 3 sahabat da selamat jumpa seperti yang dirancang...rindunya hanya allah je yang tau...huhu...pastu tiba giliran nak daftar..kami dua sahabat ; aja dan una, pergi daftar kebahagian non resident..biasalah da kena 'halau' dari kolej..ahahah..azyra dan echa pulak kebahagian unit kolej...diorang berdua je dapat kolej...agaknya uitm tau la tu kitowang ni ada uma terdekat..ahaha..
dekat sejam gak semua siap...si azyr…

lendu terchintaik!

ahahah memang terchintaik...selama 19 tahun aja membesar dekat sana...ulang alik negeri sembilan-melaka...akhirnya study pon dekat sana gak...jodoh??xnak la orang sane...ahahahademand beb..pejam celik pejam tercelik-celik akhirnya da cukup rupanya 6 minggu cuti sem ni...ergh...UiTM..please tambah lagi 6 minggu...ahahaha...sy sangat xpuas la cuti ni...da la xsempat nak cari keje..nak g KL tempat keje lama tapi fulusnya xdo nak ke sana...aishhhh bukan rezeki nak jumpe budak2 dekat sana...akak rindu kamu semua la...eh korang...ni budak2 betul tau...paling muda pon 2 bulan..paling tua lak 9 tahun...aja keje nursery la..bukan keje supermarket macam budak2 lain...huhu...xsangka dalam diam esok da kena daftar dekat uitm balik..PART 4!!!here i come bebeh!!ahaha...wish me luck kawan dalam menempuh liku2 sebagai pelajar ni ek...dan doakan la supaya aja ni rajin nak belajar..yang penting seimbang dengan ibadah fardu ain sekali...insya allah...azam sem baru..nak 5flat!!ahaha...over x??nak dapat 3…

tension!!

sumpah ar kau annoying..weh yang kau dok jaja keburukan orang dekat publish tu buat apa???jaga sikit diri kau tu...jangan sampai semua orang xsuke kau...damn!jaja la lagi semua keburukan orang tu ek...sepatutnya kau pikir cara nak atasi masalah.. bukan menambahkan masalah..ini hal family kau jugak...anak2 kau lagi..please ar jangan jadi budak2..damn damn damn!!!

jumaat!!!

wahhhh nape dengan jumaat ni aja??kalau ikut tajuk macam excited...dan macam marah...ahaha...marah???xmungkin la kot...tapi excited pon x...aishhhhhh pe aja merepek ni??sebenarnyaaaaaa.......dalam korang sedar atau pon kurang sedar ataupon mamai ataupon memang xsedar...esok aja da kena balik uitm kembali!!!!huwarghhhhhhh xnak balik boleh x???dah la xdapat duduk hostel lagi...kena halau dari uitm duduk luar...da rancang nak duduk rumah sewa bersama kawan terchintaik kejap lagi mendapat tentangan hebat dari mak kesayangan...akibat dari pengalaman mak...dan uncupicen money...huhuso kena la juga duduk desa yang permai a.k.a my kampung laaaa...sebenarnya aja sangat2 la malas duduk sana....sebabb........................nanti aja xdapat online...sob3..='(harap je satu baris dengan uitm...tapi line 3g had sampai laman uma nenek je...masuk dalam rumah terus hilang..memang xla aja nak bawak laptop pergi laman..jap gi ada orang tegur lak cucu cik kassim buang tebiat..biasa la..kawasan tu mem…

disable highlight

ahaha ni entry bukan untuk tutorial ok....sebenarnya aja da amik keputusan untuk disable highlight atas sebab2 tertentu..lagipon xde benda korang nak copy dalam blog aja ni...thanks..papai...***(*^_^*)***

contest photoshoot (di tag lg)=)

aja di tag lagi..ahahah...kali ni pasal lain pulak..=)

syarat-syarat contest ni pun mudah aja...
follow blog Risya
letak banner di atas dalam entry anda

letakkan satu photoshoot anda

dan nyatakan lokasi picture tersebut

tag 3 org rakan



lokasi gmbar ini diambil di masjid al-hikmah,uitm alor gajah melaka...masa tu ada ceramah israk mikraj...gambar ni sebelum ceramah bermula..=)
orang yang kena tag ialah...... azyra una nazirah
ok tu je..=)

alhamdulillah..

ya allah bersyukur sangat dengan jadual sem depan...walaupun sem depan(19/11/2011) kena halau dari kolej..ahahha salah aja gak xjoin aktiviti yang diberi...berlagak cam senior...ehehe...mula2 nak duk uma sewa...jap lagi kena bebel dengan mak...katanya nanti jadi macam angah...duk lua xstudy...so kena duduk uma nenek..aishhhh aja duk uma nenek macam la study pulakkan...tapi mungkinla...study.uma nenek line maxis celcom semua xclear sangat...so online mungkin kurang..pergi sana xde kenderaan...so nak keluar pon mesti pikir 2 3 kali...tapi nak pergi kelas tu macam mana??memangla boleh jalan kaki...tapi xkan satu sem aja nak jalan kaki...mau tercabut pale lutut nanti..eheheheheh3...macam lari tajuk lak...sebenarnya aja nak cerita pasal jadual kelas la..hope sangat3 xde perubahan...jangan la ada kelas malam...nak tengok jadual kelas aja???ok disini cantikkan jadual tu??xkisah dah kelas pagi berapa banyak...yang penting kelas malam xde da...***(*^_^*)***

Pisang Dan Benci

entry kali ni aja nak kongsi satu cerita...aja copy daripada abg ashraf..=)
Maryam, guru kelas Tadika menganjurkan satu permainan yang sungguh menarik untuk murid-muridnya. Setiap murid diminta membawa beg plastik yang berisi pisang yang tertulis nama orang yang paling mereka benci ke kelas pada esok hari. Jadi, jumlah pisang yang perlu dibawa bergantung kepada jumlah orang yang dibenci. Keesokan harinya, setiap murid membawa beg plastic berisi pisang masing-masing. Ada yang membawa tiga biji, ada juga lima biji dan paling banyak lapan biji. Semuanya sudah ditulis nama orang yang paling mereka benci. "Sekarang simpan pisang tu. Jangan lupa bawa ke mana sahaja kamu pergi selama seminggu. Inilah permainannya. Selepas seminggu, kita akan tahu keputusannya" beritahu Cikgu Maryam.Kanak- kanak tersebut menyimpan pisang masing-masing di dalam beg. Hari demi hari berlalu, pisang tersebut mula berbintik-bintik dan akhirnya menjadi busuk . Kanak-kanak itu mula merungutdan marah. Mereka t…

rindu

aja rindu kat sape tu??eheheheh sebenarnya rindu ni ditujukan untuk sukan laaa...da dua hari aja tengok sukan sea dekat astro 801...tetiba rindu nak bersukan...badan da gemuk gedempol macam tong dram da sebab hampir dua tahun x excercise...dulu zaman sekolah terbilang...pergi merata2...ntah napa masuk je u da malas..sedangkan time skolah dulu excited tahap gaban..aishhhhbile nak excercise ek..berat naik lagi...gara2 duk uma makan tido on9 je tau...='(

ketuat

maaf kalau korang geli..tapi mesti ramai xtau pasal ni kan...aja xnak bagi gambar sebab mesti korang xnk tgk..so sape2 yang nak tau ape tu ketuat pergila dekat google image ok..aja nak share pasal ketuat ni dekat korang sebab aja adalah salah seorang pesakit ketuat..baru je kena...dan aja baru tau rupe2nya ketuat ni bukan je kena time kite luka...tapi rupenya faktor persekitaran juga mempengaruhi pertumbuhan ketuat ni...berdasarkan pengalaman seorang akak yang aja jumpe time pergi klinik kamis ari tu...dia cakap potensi ketuat tu merebak dekat kawasan asrama sangat la tinggi...patut la aja kena...bukan aja seorang je ok yang kena ketuat dekat hostel aja tu..tapi ada gak segelintir kawan aja yang kena....kitorang ingatkan pakai kasut kotor or pape jela...rupenya permukaan lantai yang berair,toilet yang kotor juga mempengaruhi jangkitan ketuat ni ok....ini info yang aja jumpa dekat google
Ketuat sebenarnya bermula kerana virus menyerang pada kawasan yang diminati oleh virus bernama  Huma…

di uji lagi

..aja di uji lagi..di uji dari segi mental dan perasaan...cinta terhalang da...cinta bergantung x bertali pon da...dipermainkan da..tapi sekarang ni aja di uji bukan kerana cinta..aja xsuke pon mamat ni..tapi cara dia amik hati aja...ntah la...laki kan mulut manis...sebab tu aja cair...tapi sekarang ni...dia da melukakan hati aja...bayangkan benda yang da dirancang hampir sebulan musnah macam tu je..sedangkan dia yang beriya2...nak bawak aja g sini la..nak belikan aja ni la...nak itu la ini la...sampai aja bosan dengan pe yang dia cakap tu..tapi alangkah sedihnya bile dia cakap benda tu semua xjadi...sedangkan lagi beberapa jam je lagi untuk kitorang jumpe...arghhhhhhhhhh aja jenis yang xsuke laki macam tu...sakitnya jiwa ni...sakitnya hati ni..amekaw...kau beradik sayang dengan aku..aku membalasnya dengan s*&L,B$%^(K..puas aku mencarut dengan kau semalam...alasan kau bos kau marah sebab kau asyik cuti.so keluar pulak perkataan BODOH dari aku..sebab ape??benda ni da sebulan rancan…

pahang mari =)

sebenarnya entry ni aja nak buat dari hari khamis ari tu..tapi malas betul nak bercerita...ahahahah...kenapa dengan pahang tu???xda pape pon...just hari rabu hari tu bersamaan 9/11/2011 aja,mak,abah,along,kak long dan 3 orang anak buah aja(tasha,nasuha,nusrah) pergi jalan2 dekat sana..kena lak pahang tu memang sempadan kawasan aja...so nak kata jauh tu xla..dekat pon x..eheheheperjalanan start kol 7.30am dengan menaiki dua kereta proton saga baru dan proton iswara lama...hala tuju kami yang pertama di balok kuantan...pergi rumah jiran along yang dulu...sekarang along tinggal dekat sarawak..pindah atas sebab keje..pergi rumah kawan along pon sebab dia nak bagi ole2 dari sarawak...sampai rumah kawan along tu dalam pukul 10 lebey gak xsilap..lepak2 sambil makan tapai,dan dodol akhirnya kami beredar untuk pergi ke destinasi kedua...Gambang Waterpark....sebenarnya gambang waterpark lagi dekat daripada balok..nak g gambang 2 jam lebey je..balok dekat 4 jam..huhu tapi nak buat camne..kna la …

result???

emmmm....result pe korang agak??result exam???da tengok da hari tu....alhamdulillah result exam ok...abis tu result ape???kolej???yup3...sangat2 betul....nak tau ape keputusannya???ok korang tengok sendiri.. thanks uitm!!! i love u la uitm... nampaknya sem depan memang kena duduk lua...huhu eh3...kenapa nak sedih... sedar la sikit diri tu da sem 4... ahahaha ade hati nak dok kolej lagi kan... nasib baik kampung dekat dengan uitm... dapat gak duduk kampung... uma sewa?? xmungkin kot... mak xbagi... ptptn nak stop duit sara diri so macam mana nak bayar duit sewa... kawan2 lak cakap kadang pentingkan diri sendiri tu perlu gak.. jangan ikut kawan... kawan nak dok uma sewa kite pon nak ikut.. sedangkan kemudahan da ada depan mata kan.. so sebelum diri merana nak bayar sewa baik kita duduk uma nenek kan... ..................................................................................................................................................
dalam tengah pikir pasal result kolej...tetiba along balik!…

blog ni untuk apa??

kawan2...agak2...nape kita semua buat blog ek??apa misi kita??kalau aja...aja buat blog ni just suka2...orang cakap macam diari...so aja pon buatla dia sebagai diari..ehehehe...aja cerita pasal aja...pasal kawan2 aja...pasal family aja...tapi itu aja la...kalau korang macam mana lak???sometime aja penah gak terpikir nak buat blog sebab boleh dapat kawan banyak...macam abg ben dan lysaa...huhu minat la masuk blog diorang..sometime aja suka gak melencong ke blog abah iaitu Final hope dan ke blog pilihan hati iaitu encik hakim...blog diaorang ramai kawan....nak kawan macam diorang ley x??huhu...tapi bila pikir2 balik.....aja pon xtau blog ni untuk apa...ahaha ngarut...kbai!

disember

sangat setia dan pemurahbersifat patriotiksangat aktif dalam permainan dan pergaulanbercita-cita tinggisuka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasiseronok didampingipandai buat lawak dan berfikiran dengan lojiksuka bercampur dengan orangsuka dipuji, diberi perhatian, dan dibelaisangat jujur, amanah, dan bertolak ansurtidak pandai berpura-puracepat marahsikap kurang sabar dan tergesa-gesaperangai yang berubah-ubahtidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggibenci pada kongkongan

november

banyak idea dalam sesuatu perkaraperangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-rubahotak dan pemikiran yang sangat tajamcara berfikir lain dari orang lainberfikiran kehadapan, unik, dan bijakbanyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesrapenuh dengan idea-idea baru yang luar biasasukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnyasifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsiaamanah, jujur, setia, dan pandai berahsiadaya firasat sangat halus dan tinggibagus sebagai doktorcermat dan telitipersonaliti dinamiktidak hargai pujianbercita-cita tinggiterlalu degil dan keras hatiapabila hendak akan diusahakan sehingga berjayasangat rajin dan berkemampuan tinggikekuatan semangat dan daya juang yang tinggi kepada sesuatu kehendakpandai mendorong diri sendiriberani, pemurah, setia, dan banyak kesabaranmudah ambil berat terhadap orang laintak suka marah kecuali tergugatpandai muhasabah diriromantiktidak pasti dengan imbangan kasih sayangsuka duduk di rumahtidak berapa berjaya dalam mengawal…