my friends:

Sunday, November 27, 2011

goodbye ='(


hari ini aja nak bermanja2 dengan laptop aja ni...xde siapa ley kacau....sob3...tetibe akan rasa kehilangan beliau...dear my lovely laptop ACER 4738z...thanks because u always beside me when i am alone...when i have problem...when i am bored...i know u'll angry,upset at whatever...but please understand me...eh aja ni nak speaking pe ke hal..ahaha...ilang dah mood sedih...sebenarnya aja nak tolak balik laptop ni...aja xlayak guna laptop ni...sob3...huwarghh!!!sumpah akan rindu dekat laptop ni....kepada bakal penjaga baru laptop saya..please jaga baik2 laptop ni...walaupon saya pernah cederakan laptop ni tapi saya berjuang untuk merawat dia...kalau jadi pape dekat laptop ni jangan la marah...kalau dia sakit cepat2 anta pergi klinik komputer tau...thanks my laptop...='(

Thursday, November 24, 2011

blog ke dua


ha kedua???glamour sangat ke aja??sampai nak kena buat blog lagi satu...huhu xdela...aja mana ada glamour...blog kedua bakal muncul atas sebab2 tertentu...ceh...tipu lagi...aja kena buat blog untuk subject cos aja...mgt300...lupe la pulak nama panjang dia apa...tapi lebey kurang untuk teknologi maklumat...tadi 1st kelas untuk mgt300...madam bagitau yang kami kena buat individual assignment..ingatkan kena buat report gila2 panjang macam business communication...rupanya kena buat blog...tapi susah gak sebenarnya...sebab........kena cerita pasal MYSELF-previous,now and future dalam english ok...grrrrrrr...seram...

oklah xtau nak bebel apa...aja out dulu!!!hehheeh...papai...salam

****(*^_^*)****

Monday, November 21, 2011

liku-liku kehidupan

tajuk sumpah xboleh bla kan...

semalam aja balik kampung sebab nak daftar diri dekat uitm...alhamdulillah part 4 da aja...memang sah aja xdapat kolej...sebab kawan cek kan xde pon nama aja...so memang kena duduk dekat kampung la kan...semalam gerak balik kampung pukul 9.36am..sampai kampung dalam pukul 11.15am...duduk2 letak barang dalam bilik..jap lagi keluar pergi beli barang dekat uitm..selesai semua tu balik2 ke kampung...dalam pukul 2.30 baru gerak pergi daftar...

time daftar , budak xley pulak nak beratur panjang2...ahaha terpaksa la tunggu giliran... time tu aja dan 3 sahabat da selamat jumpa seperti yang dirancang...rindunya hanya allah je yang tau...huhu...pastu tiba giliran nak daftar..kami dua sahabat ; aja dan una, pergi daftar kebahagian non resident..biasalah da kena 'halau' dari kolej..ahahah..azyra dan echa pulak kebahagian unit kolej...diorang berdua je dapat kolej...agaknya uitm tau la tu kitowang ni ada uma terdekat..ahaha..

dekat sejam gak semua siap...si azyra dan echa da balik kolej awal da..sebab diorang punya urusan kejap je...diorang kata nak kemas2 barang dulu sebelum ikut aja balik kampung..alhamdulillah akhirnya diorang jadi juga nak teman aja dekat kampung...walaupun sehari je..=)...sampai2 dekat kampung keadaan kecoh sikit dengan kehadiran sepupu sepapat..biasalah...satu tanah ada banyak bahagian..dekat umah atok ni ada lagi 2 umah mak saudara...umah atok ni macam pusat umah sebab semua lepak2 dekat uma atok...

lepas mak dan abah meninggalkan aja baru la keadaan reda sikit...time tu una pon da balik..tapi susah gak mak abah xde..sebab jadi kekok...selama ni duduk kampung pon memang selalu ada mak abah...nak buat pape pon xtentu arah...selamat la pak su dan mak su balik...sekurang2nya ada kawan ckit...

duduk dekat kampung memang kena ada kesabaran sikit...nak layan si budak syawal yang degil...memang degil la kan...baru 6 tahun...aja da bosan kot dengan game super cow tu...jap lagi dia suruh mainkan....memang x ar kan...ko nangis macam mana pon memang aku xkan mainkan...kakak2 dia pon satu..laptop tu dibiarkan budak2 tu main....lepas tu aja lak yang kena jaga perasaan dia...sumpah memang x...senakal2 budak nursery tempat aja keja tu lagi nakal dia...aishhhh saba jela...

lepas tu nak layan nenek...nenek da xnampak dan kadang2 nyanyuk sikit...kadang saba je la dengan nenek ni...sepupu yang da lama duduk sini pon xtahan...ahaha...ntah la...kadang tu macam nak free sikit...jap lagi 'siti,watpo tu?' 'siti,da makan belum..amik la nasi tu makan'(haaaa bab makan ni xpe) 'siti, bla3...'...kadang tu layankan je...atok sampai marah nenek sebab asyik panggil aja..huhu..tapi kadang layan nenek ni bes gak...bes sebab kadang dia ni lupa..huhu...tadi tengah dok makan...kau ni anak sapa??nama apa??nama abah ape??tinggal dekat mana???tu soalan nenek bagi...aja layan je...sampaila sepupu masuk campur..ahaha...sumpah kelaka...

hari ni start kelas..kelas pukul 10.30am...tadi nenek buat lawak lagi...baru je dia buat time aja tengah menaip karangan panjang aja ni..ahaha...tengok bawah :

nenek:siti..keluar la kejap lagi kete kot datang...
aja:nenek...kelas siti pukul 10..sekarang baru pukul 7.46am...
ahaha saba je la...nak buat macam mana...nenek kan...

ok la...nak berehat sebentar...=)..papai salam...

***(*^_^*)***

Friday, November 18, 2011

lendu terchintaik!

ahahah memang terchintaik...
selama 19 tahun aja membesar dekat sana...
ulang alik negeri sembilan-melaka...
akhirnya study pon dekat sana gak...
jodoh??
xnak la orang sane...ahahaha
demand beb..
pejam celik pejam tercelik-celik akhirnya da cukup rupanya 6 minggu cuti sem ni...
ergh...UiTM..please tambah lagi 6 minggu...
ahahaha...sy sangat xpuas la cuti ni...
da la xsempat nak cari keje..
nak g KL tempat keje lama tapi fulusnya xdo nak ke sana...
aishhhh bukan rezeki nak jumpe budak2 dekat sana...
akak rindu kamu semua la...
eh korang...ni budak2 betul tau...
paling muda pon 2 bulan..
paling tua lak 9 tahun...
aja keje nursery la..
bukan keje supermarket macam budak2 lain...
huhu...
xsangka dalam diam esok da kena daftar dekat uitm balik..
PART 4!!!
here i come bebeh!!
ahaha...
wish me luck kawan dalam menempuh liku2 sebagai pelajar ni ek...
dan doakan la supaya aja ni rajin nak belajar..
yang penting seimbang dengan ibadah fardu ain sekali...
insya allah...
azam sem baru..
nak 5flat!!
ahaha...over x??
nak dapat 3.4 je ley x???
yang penting xnak turun..
nak target 3.5 xmampu lagi ar...
kite try cikit2 dulu...
baru nampak usaha tu...
huhu...
betul x??
ok la...
abah da menjeling2 ku bertentang da tu...
maksudnya aja kena offline la!!huhu
packing barang xsiap lagi..
nasib baik sikit je sebab duduk kampung bukan duduk hostel lagi...
huhu...
insya allah malam sikit aja online balik ye...
bye2 semua termasuk diana azis,kak sal dan krew...
suka borak2 dengan kamu walaupon dekat blog je...
salam
****(*^_^*)****

tension!!

sumpah ar kau annoying..
weh yang kau dok jaja keburukan orang dekat publish tu buat apa???
jaga sikit diri kau tu...
jangan sampai semua orang xsuke kau...
damn!
jaja la lagi semua keburukan orang tu ek...
sepatutnya kau pikir cara nak atasi masalah..
 bukan menambahkan masalah..
ini hal family kau jugak...
anak2 kau lagi..
please ar jangan jadi budak2..
damn damn damn!!!

jumaat!!!

wahhhh nape dengan jumaat ni aja??
kalau ikut tajuk macam excited...
dan macam marah...
ahaha...
marah???xmungkin la kot...
tapi excited pon x...
aishhhhhh pe aja merepek ni??
sebenarnyaaaaaa.......
dalam korang sedar atau pon kurang sedar ataupon mamai ataupon memang xsedar...
esok aja da kena balik uitm kembali!!!!
huwarghhhhhhh xnak balik boleh x???
dah la xdapat duduk hostel lagi...
kena halau dari uitm duduk luar...
da rancang nak duduk rumah sewa bersama kawan terchintaik kejap lagi mendapat tentangan hebat dari mak kesayangan...
akibat dari pengalaman mak...
dan uncupicen money...huhu
so kena la juga duduk desa yang permai a.k.a my kampung laaaa...
sebenarnya aja sangat2 la malas duduk sana....
sebabb........................
nanti aja xdapat online...sob3..='(
harap je satu baris dengan uitm...
tapi line 3g had sampai laman uma nenek je...
masuk dalam rumah terus hilang..
memang xla aja nak bawak laptop pergi laman..
jap gi ada orang tegur lak cucu cik kassim buang tebiat..
biasa la..kawasan tu memang betul2 kampung...
mati aja kena siang dengan atok nanti..huhu..
ok la...mata sumpah da berat je ni...
memang tunggu nak tutup je...
so ada waktu ada masa ada time aja update lagi ek!!
doakan kehidupan aja di sem 4 ni baik2 sja...
selamat malam-pagi kawan2..salam
***(*^_^*)***

Wednesday, November 16, 2011

disable highlight

ahaha ni entry bukan untuk tutorial ok....
sebenarnya aja da amik keputusan untuk disable highlight atas sebab2 tertentu..
lagipon xde benda korang nak copy dalam blog aja ni...
thanks..papai...
***(*^_^*)***

contest photoshoot (di tag lg)=)

aja di tag lagi..ahahah...
kali ni pasal lain pulak..=)


syarat-syarat contest ni pun mudah aja...

  • follow blog Risya

  • letak banner di atas dalam entry anda


  • letakkan satu photoshoot anda


  • dan nyatakan lokasi picture tersebut


  • tag 3 org rakan




  • lokasi gmbar ini diambil di masjid al-hikmah,uitm alor gajah melaka...masa tu ada ceramah israk mikraj...gambar ni sebelum ceramah bermula..=)

    orang yang kena tag ialah......

    ok tu je..=)

    Tuesday, November 15, 2011

    alhamdulillah..

    ya allah bersyukur sangat dengan jadual sem depan...
    walaupun sem depan(19/11/2011) kena halau dari kolej..
    ahahha salah aja gak xjoin aktiviti yang diberi...
    berlagak cam senior...ehehe...
    mula2 nak duk uma sewa...
    jap lagi kena bebel dengan mak...
    katanya nanti jadi macam angah...
    duk lua xstudy...
    so kena duduk uma nenek..
    aishhhh aja duk uma nenek macam la study pulakkan...
    tapi mungkinla...study.
    uma nenek line maxis celcom semua xclear sangat...
    so online mungkin kurang..
    pergi sana xde kenderaan...
    so nak keluar pon mesti pikir 2 3 kali...
    tapi nak pergi kelas tu macam mana??memangla boleh jalan kaki...
    tapi xkan satu sem aja nak jalan kaki...
    mau tercabut pale lutut nanti..eheheheh
    eh3...macam lari tajuk lak...
    sebenarnya aja nak cerita pasal jadual kelas la..
    hope sangat3 xde perubahan...
    jangan la ada kelas malam...
    nak tengok jadual kelas aja???
    ok disini
    cantikkan jadual tu??
    xkisah dah kelas pagi berapa banyak...
    yang penting kelas malam xde da...
    ***(*^_^*)***

    Pisang Dan Benci

    entry kali ni aja nak kongsi satu cerita...
    aja copy daripada abg ashraf..=)

    Maryam, guru kelas Tadika menganjurkan satu permainan yang sungguh menarik untuk murid-muridnya. Setiap murid diminta membawa beg plastik yang berisi pisang yang tertulis nama orang yang paling mereka benci ke kelas pada esok hari. Jadi, jumlah pisang yang perlu dibawa bergantung kepada jumlah orang yang dibenci. Keesokan harinya, setiap murid membawa beg plastic berisi pisang masing-masing.
     
    Ada yang membawa tiga biji, ada juga lima biji dan paling banyak lapan biji. Semuanya sudah ditulis nama orang yang paling mereka benci. "Sekarang simpan pisang tu. Jangan lupa bawa ke mana sahaja kamu pergi selama seminggu. Inilah permainannya. Selepas seminggu, kita akan tahu keputusannya" beritahu Cikgu Maryam.Kanak- kanak tersebut menyimpan pisang masing-masing di dalam beg.
     
     
    Hari demi hari berlalu, pisang tersebut mula berbintik-bintik dan akhirnya menjadi busuk . Kanak-kanak itu mula merungutdan marah. Mereka tidak menyukai permainan itu lagi kerana selain beg berat, badan berbau busuk. Ada yang menangis, enggan meneruskan permainan.Seminggu berlalu,pagi-pagi lagi murid-
    murid Maryam sudah bersorak. Permainan sudah tamat. Tidak ada lagi beban dan bau busuk yang perlu dibawa. "Okey semua, apa rasanya bawa pisang dalam beg ke sana ke mari selama seminggu?" tanya Cikgu Mayam.
     
     
     
    Semuanya serentak mengatakan mereka benci permainan itu. Mereka hilang kawan, sering diejek dan terpinggir. Lebih teruk lagi, terpaksa tidur, makan, mandi, bermain dan menonton TV dengan bau busuk."Itulah sebenarnya yang berlaku kalau kita simpan perasaan benci pada orang lain dalam hati. Bau busuk kebencian itu akan mencemari hati dan kita akan membawanya ke mana saja kita pergi. Jika kamu sendiri tidak boleh tahan dengan bau pisang busuk hanya untuk seminggu, cuba bayangkan apa akan jadi kalau kamu simpan kebencian sepanjang hidup kamu" beritahu Cikgu Maryam.
     
    Maryam mengingatkan anak muridnya supaya membuang jah-j auh perasaan benci daripada membebani hidup. Kemaafan adalah yang terbaik. Menyayangi lebih baik darpada membenci..!!
    macam mana??menarik x cerita tu??huhu..
    kesimpulannya...xpayah la membenci or nak cari musuh ramai2..
    fighting2!!
    ***(*^_^*)*** 

    Monday, November 14, 2011

    rindu

    aja rindu kat sape tu??
    eheheheh sebenarnya rindu ni ditujukan untuk sukan laaa...
    da dua hari aja tengok sukan sea dekat astro 801...
    tetiba rindu nak bersukan...
    badan da gemuk gedempol macam tong dram da sebab hampir dua tahun x excercise...
    dulu zaman sekolah terbilang...
    pergi merata2...
    ntah napa masuk je u da malas..
    sedangkan time skolah dulu excited tahap gaban..
    aishhhh
    bile nak excercise ek..
    berat naik lagi...
    gara2 duk uma makan tido on9 je tau...
    ='(

    Sunday, November 13, 2011

    ketuat

    maaf kalau korang geli..
    tapi mesti ramai xtau pasal ni kan...
    aja xnak bagi gambar sebab mesti korang xnk tgk..
    so sape2 yang nak tau ape tu ketuat pergila dekat google image ok..
    aja nak share pasal ketuat ni dekat korang sebab aja adalah salah seorang pesakit ketuat..
    baru je kena...
    dan aja baru tau rupe2nya ketuat ni bukan je kena time kite luka...
    tapi rupenya faktor persekitaran juga mempengaruhi pertumbuhan ketuat ni...
    berdasarkan pengalaman seorang akak yang aja jumpe time pergi klinik kamis ari tu...
    dia cakap potensi ketuat tu merebak dekat kawasan asrama sangat la tinggi...
    patut la aja kena...
    bukan aja seorang je ok yang kena ketuat dekat hostel aja tu..
    tapi ada gak segelintir kawan aja yang kena....
    kitorang ingatkan pakai kasut kotor or pape jela...
    rupenya permukaan lantai yang berair,toilet yang kotor juga mempengaruhi jangkitan ketuat ni ok....
    ini info yang aja jumpa dekat google

    Ketuat sebenarnya bermula kerana virus menyerang pada kawasan yang diminati oleh virus bernama  Human Papilloma.
    Ketuat sebenarnya ada 150 jenis semuanya dan digolongkan dalam beberapa keluarga.
    • Ketuat biasa
    • Ketuat kaki (Plantar warts)
    • Ketuat filiform (Filiform warts)
    • Ketuat planar
    • Ketuat kelamin Genital warts (AJA TAKDE KETUAT KAT SINI…SERIUS SUCI!!!! Jangan takut nak kahwin dengan aja!!!)
    Kita teruskan dengan Cara Nak Buang Ketuat :
    Menurut EN WIKI – terdapat beberapa cara nak buang ketuat ni
    1. Salap asid salisilik
    2. Terapi cryo
    3. Podophyllin
    4. Interferon & asid trichloracetic (TCA)
    5. Pembedahan membuang ketuat
    Cara tradisional yang saya tak pernah uji atau buat eksperimen pada diri sendiri :
    • Bancuh abu ubat nyamuk dengan air. Sapukan pada ketuat setiap hari sehingga ianya hilang.
    • Sapukan sedikit kapur sirih pada bahagian yang ditumbuhi ketuat. Biarkan kering beberapa minit dan jangan dibersihkan. Biasanya ketuat ini akan tanggal dengan sendirinya tanpa rasa pedih dan meninggalkan parut.
    • Ketika memasak dan menggoreng ikan, celupkan lidi atau batang sate ke dalam minyak panas, kemudian titikkan pada ketuat tersebut. Lakukan beberapa kali sehingga ketuat itu hilang.
    • Sapukan getah dari pelepah betik yang dipetik terus dari pokoknya ke atas ketuat. Biarkan ia kering sendiri. Lakukan beberapa kali sehingga ketuat hilang dan gugur sendiri.
    • Tumbuk lumat empat helai daun kesum kemudian campurkan dengan sedikit garam halus. Sapukan campuran ini pada ketuat.
    • Ikat sekeliling ketuat dengan benang jahitan pembedahan, ketatkan ikatan dan simpulkan. Darah tidak akan mengalir lagi ke bahagian yang dikat itu dan ia akan gugur sendiri selepas seminggu.
    FAKTA!!!Darah ketuat boleh berjangkit!!!!!ini untuk sapa2 yang suka cabut sendiri tu...aja xberani nak kopek sendiri sebab takut...ehehe
    itu je dari aja...
    sekian...=) 

    di uji lagi

    ..
    aja di uji lagi..
    di uji dari segi mental dan perasaan...
    cinta terhalang da...
    cinta bergantung x bertali pon da...
    dipermainkan da..
    tapi sekarang ni aja di uji bukan kerana cinta..
    aja xsuke pon mamat ni..
    tapi cara dia amik hati aja...
    ntah la...
    laki kan mulut manis...
    sebab tu aja cair...
    tapi sekarang ni...
    dia da melukakan hati aja...
    bayangkan benda yang da dirancang hampir sebulan musnah macam tu je..
    sedangkan dia yang beriya2...
    nak bawak aja g sini la..
    nak belikan aja ni la...
    nak itu la ini la...
    sampai aja bosan dengan pe yang dia cakap tu..
    tapi alangkah sedihnya bile dia cakap benda tu semua xjadi...
    sedangkan lagi beberapa jam je lagi untuk kitorang jumpe...
    arghhhhhhhhhh aja jenis yang xsuke laki macam tu...
    sakitnya jiwa ni...
    sakitnya hati ni..
    amekaw...
    kau beradik sayang dengan aku..
    aku membalasnya dengan s*&L,B$%^(K..puas aku mencarut dengan kau semalam...
    alasan kau bos kau marah sebab kau asyik cuti.
    so keluar pulak perkataan BODOH dari aku..
    sebab ape??
    benda ni da sebulan rancang...
    xkan cuti sendiri pon kau xpandai rancang...
    aku bukan adik kau..
    kau bukan abg aku lg...
    sumpah geram...
    lantak ar dia kol banyak2 kali...
    kisah pulak aja.,..
    aja xsuke ar owang mungkir janji ni...
    aisshhhhh...
    saba je la....
    ok la ngantuk sudah...
    nanti aja stori lagi ek...

    ***(*^_^*)***

    Saturday, November 12, 2011

    pahang mari =)

    sebenarnya entry ni aja nak buat dari hari khamis ari tu..
    tapi malas betul nak bercerita...
    ahahahah...
    kenapa dengan pahang tu???
    xda pape pon...
    just hari rabu hari tu bersamaan 9/11/2011 aja,mak,abah,along,kak long dan 3 orang anak buah aja(tasha,nasuha,nusrah) pergi jalan2 dekat sana..
    kena lak pahang tu memang sempadan kawasan aja...
    so nak kata jauh tu xla..dekat pon x..ehehehe
    perjalanan start kol 7.30am dengan menaiki dua kereta proton saga baru dan proton iswara lama...
    hala tuju kami yang pertama di balok kuantan...
    pergi rumah jiran along yang dulu...
    sekarang along tinggal dekat sarawak..
    pindah atas sebab keje..
    pergi rumah kawan along pon sebab dia nak bagi ole2 dari sarawak...
    sampai rumah kawan along tu dalam pukul 10 lebey gak xsilap..
    lepak2 sambil makan tapai,dan dodol akhirnya kami beredar untuk pergi ke destinasi kedua...
    Gambang Waterpark....
    sebenarnya gambang waterpark lagi dekat daripada balok..
    nak g gambang 2 jam lebey je..
    balok dekat 4 jam..
    huhu tapi nak buat camne..
    kna la ikut along..
    sampai2 waterpark terus pergi beli tiket..
    along yang taja...
    ingatkan murah......
    sekali.....RM32+.++
    aishhh gile ar...
    nyesal gak xbawak kad pelajar..
    kalau x dpt kurang..
    harga biasa RM21.90..
    tapi untuk pelajar RM18 je..
    rugi2..
    lepas da beli tiket along singgah dekat kedai gift tu..
    nak beli seluar katanya...
    ok fine la...
    seluar pendek dekat situ RM39.90 ok...
    gila mahal..
    selamat beli baju 1 percuma 1...ahahaks..
    lepas tu baru la kami semua masuk dekat kawasan waterpark tu,,,
    sementara pergi tukar baju along pergi sewa pelampung dan pondok..
    mula2 main dengan anak buah dekat kolam kanak2..
    best gak join budak2 ahaks
    anak buah aja paling best..
    berkali2 main gelongsor tu..
    maksu dia dok memerhati...
    lepas tu kakak ipar suruh g main ombak..
    ingatkan ombak pe...
    rupanya...korang kena duduk atas pelampung..
    jalan2 pusing satu kolam...
    pastu sampai satu tempat tu pekerja dekat situ akan buat ombak..
    ombak dia memang xleh nak besar lak...
    ada group dak depan tu sampai terbalik pelampung diorang..
    ahahah..
    aja masa tu kongsi dengan nasuha...
    along aja dengan tasha...
    naik pelampung bentuk 8 tu...
    aja punya la takut terus pegang pelampung along...
    ahahaha sumpah bes weiiii...
    korang patut pergi...
    tu baru bahagian kanak2..
    nanti ada rezeki lagi aja pergi bahagian dewasa lak ok....
    lepas da bosan mandi kitorang pergi makan...
    makanan dekat situ pon mesti2la mahal..
    lepas makan tu anak buah pergi main2 lagi...
    maksunya????g mandi dan siap2 nak balik..
    sumpah xlarat da...angkara main ombak tu la..
    dekat setengah jam terapung..ahaha
    lepas semua siap2 nak balik...
    ape lagi..
    amik gambar la kan....ehehee...
    nak tengok??
    ok xde la lawa mana pon...
    yang penting enjoy!!!
    ...
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..
    ..







    tu je dari aja..
    thanks baca..
    salam...

    Tuesday, November 8, 2011

    result???

    emmmm....
    result pe korang agak??
    result exam???
    da tengok da hari tu....
    alhamdulillah result exam ok...
    abis tu result ape???
    kolej???
    yup3...
    sangat2 betul....
    nak tau ape keputusannya???
    ok korang tengok sendiri..
    thanks uitm!!!
    i love u la uitm...
    nampaknya sem depan memang kena duduk lua...huhu
    eh3...kenapa nak sedih...
    sedar la sikit diri tu da sem 4...
    ahahaha ade hati nak dok kolej lagi kan...
    nasib baik kampung dekat dengan uitm...
    dapat gak duduk kampung...
    uma sewa??
    xmungkin kot...
    mak xbagi...
    ptptn nak stop duit sara diri so macam mana nak bayar duit sewa...
    kawan2 lak cakap kadang pentingkan diri sendiri tu perlu gak..
    jangan ikut kawan...
    kawan nak dok uma sewa kite pon nak ikut..
    sedangkan kemudahan da ada depan mata kan..
    so sebelum diri merana nak bayar sewa baik kita duduk uma nenek kan...
    ..................................................................................................................................................

    dalam tengah pikir pasal result kolej...
    tetiba along balik!!!!
    yahoooo sok g gambang!!!!!!!!!!!!!!
    thanks along nak bawak g jalan2...
    dapat gak aja kuar dari kebosanan dekat uma....
    yes3...
    papai!!!
    <3<3

    blog ni untuk apa??

    kawan2...agak2...nape kita semua buat blog ek??
    apa misi kita??
    kalau aja...
    aja buat blog ni just suka2...
    orang cakap macam diari...
    so aja pon buatla dia sebagai diari..ehehehe...
    aja cerita pasal aja...
    pasal kawan2 aja...
    pasal family aja...
    tapi itu aja la...
    kalau korang macam mana lak???
    sometime aja penah gak terpikir nak buat blog sebab boleh dapat kawan banyak...
    macam abg ben dan lysaa...huhu minat la masuk blog diorang..
    sometime aja suka gak melencong ke blog abah iaitu Final hope dan ke blog pilihan hati iaitu encik hakim...
    blog diaorang ramai kawan....
    nak kawan macam diorang ley x??
    huhu...
    tapi bila pikir2 balik.....
    aja pon xtau blog ni untuk apa...
    ahaha ngarut...
    kbai!

    disember




    sangat setia dan pemurah
    bersifat patriotik
    sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
    bercita-cita tinggi
    suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
    seronok didampingi
    pandai buat lawak dan berfikiran dengan lojik
    suka bercampur dengan orang
    suka dipuji, diberi perhatian, dan dibelai
    sangat jujur, amanah, dan bertolak ansur
    tidak pandai berpura-pura
    cepat marah
    sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
    perangai yang berubah-ubah
    tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi
    benci pada kongkongan

    november




    banyak idea dalam sesuatu perkara
    perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-rubah
    otak dan pemikiran yang sangat tajam
    cara berfikir lain dari orang lain
    berfikiran kehadapan, unik, dan bijak
    banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
    penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa
    sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya
    sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia
    amanah, jujur, setia, dan pandai berahsia
    daya firasat sangat halus dan tinggi
    bagus sebagai doktor
    cermat dan teliti
    personaliti dinamik
    tidak hargai pujian
    bercita-cita tinggi
    terlalu degil dan keras hati
    apabila hendak akan diusahakan sehingga berjaya
    sangat rajin dan berkemampuan tinggi
    kekuatan semangat dan daya juang yang tinggi kepada sesuatu kehendak
    pandai mendorong diri sendiri
    berani, pemurah, setia, dan banyak kesabaran
    mudah ambil berat terhadap orang lain
    tak suka marah kecuali tergugat
    pandai muhasabah diri
    romantik
    tidak pasti dengan imbangan kasih sayang
    suka duduk di rumah
    tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi

    sharing is caring =)