Skip to main content

liku-liku kehidupan

tajuk sumpah xboleh bla kan...

semalam aja balik kampung sebab nak daftar diri dekat uitm...alhamdulillah part 4 da aja...memang sah aja xdapat kolej...sebab kawan cek kan xde pon nama aja...so memang kena duduk dekat kampung la kan...semalam gerak balik kampung pukul 9.36am..sampai kampung dalam pukul 11.15am...duduk2 letak barang dalam bilik..jap lagi keluar pergi beli barang dekat uitm..selesai semua tu balik2 ke kampung...dalam pukul 2.30 baru gerak pergi daftar...

time daftar , budak xley pulak nak beratur panjang2...ahaha terpaksa la tunggu giliran... time tu aja dan 3 sahabat da selamat jumpa seperti yang dirancang...rindunya hanya allah je yang tau...huhu...pastu tiba giliran nak daftar..kami dua sahabat ; aja dan una, pergi daftar kebahagian non resident..biasalah da kena 'halau' dari kolej..ahahah..azyra dan echa pulak kebahagian unit kolej...diorang berdua je dapat kolej...agaknya uitm tau la tu kitowang ni ada uma terdekat..ahaha..

dekat sejam gak semua siap...si azyra dan echa da balik kolej awal da..sebab diorang punya urusan kejap je...diorang kata nak kemas2 barang dulu sebelum ikut aja balik kampung..alhamdulillah akhirnya diorang jadi juga nak teman aja dekat kampung...walaupun sehari je..=)...sampai2 dekat kampung keadaan kecoh sikit dengan kehadiran sepupu sepapat..biasalah...satu tanah ada banyak bahagian..dekat umah atok ni ada lagi 2 umah mak saudara...umah atok ni macam pusat umah sebab semua lepak2 dekat uma atok...

lepas mak dan abah meninggalkan aja baru la keadaan reda sikit...time tu una pon da balik..tapi susah gak mak abah xde..sebab jadi kekok...selama ni duduk kampung pon memang selalu ada mak abah...nak buat pape pon xtentu arah...selamat la pak su dan mak su balik...sekurang2nya ada kawan ckit...

duduk dekat kampung memang kena ada kesabaran sikit...nak layan si budak syawal yang degil...memang degil la kan...baru 6 tahun...aja da bosan kot dengan game super cow tu...jap lagi dia suruh mainkan....memang x ar kan...ko nangis macam mana pon memang aku xkan mainkan...kakak2 dia pon satu..laptop tu dibiarkan budak2 tu main....lepas tu aja lak yang kena jaga perasaan dia...sumpah memang x...senakal2 budak nursery tempat aja keja tu lagi nakal dia...aishhhh saba jela...

lepas tu nak layan nenek...nenek da xnampak dan kadang2 nyanyuk sikit...kadang saba je la dengan nenek ni...sepupu yang da lama duduk sini pon xtahan...ahaha...ntah la...kadang tu macam nak free sikit...jap lagi 'siti,watpo tu?' 'siti,da makan belum..amik la nasi tu makan'(haaaa bab makan ni xpe) 'siti, bla3...'...kadang tu layankan je...atok sampai marah nenek sebab asyik panggil aja..huhu..tapi kadang layan nenek ni bes gak...bes sebab kadang dia ni lupa..huhu...tadi tengah dok makan...kau ni anak sapa??nama apa??nama abah ape??tinggal dekat mana???tu soalan nenek bagi...aja layan je...sampaila sepupu masuk campur..ahaha...sumpah kelaka...

hari ni start kelas..kelas pukul 10.30am...tadi nenek buat lawak lagi...baru je dia buat time aja tengah menaip karangan panjang aja ni..ahaha...tengok bawah :

nenek:siti..keluar la kejap lagi kete kot datang...
aja:nenek...kelas siti pukul 10..sekarang baru pukul 7.46am...
ahaha saba je la...nak buat macam mana...nenek kan...

ok la...nak berehat sebentar...=)..papai salam...

***(*^_^*)***

Comments

Popular posts from this blog

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...m…

eh...mmg pantang an bkak lappy...babab ia!!

assalamualaikum... ahaha ari ni aja nk story pasal ketensionan berstudy CTU(pendidikan islam)..