Skip to main content

pahang mari =)

sebenarnya entry ni aja nak buat dari hari khamis ari tu..
tapi malas betul nak bercerita...
ahahahah...
kenapa dengan pahang tu???
xda pape pon...
just hari rabu hari tu bersamaan 9/11/2011 aja,mak,abah,along,kak long dan 3 orang anak buah aja(tasha,nasuha,nusrah) pergi jalan2 dekat sana..
kena lak pahang tu memang sempadan kawasan aja...
so nak kata jauh tu xla..dekat pon x..ehehehe
perjalanan start kol 7.30am dengan menaiki dua kereta proton saga baru dan proton iswara lama...
hala tuju kami yang pertama di balok kuantan...
pergi rumah jiran along yang dulu...
sekarang along tinggal dekat sarawak..
pindah atas sebab keje..
pergi rumah kawan along pon sebab dia nak bagi ole2 dari sarawak...
sampai rumah kawan along tu dalam pukul 10 lebey gak xsilap..
lepak2 sambil makan tapai,dan dodol akhirnya kami beredar untuk pergi ke destinasi kedua...
Gambang Waterpark....
sebenarnya gambang waterpark lagi dekat daripada balok..
nak g gambang 2 jam lebey je..
balok dekat 4 jam..
huhu tapi nak buat camne..
kna la ikut along..
sampai2 waterpark terus pergi beli tiket..
along yang taja...
ingatkan murah......
sekali.....RM32+.++
aishhh gile ar...
nyesal gak xbawak kad pelajar..
kalau x dpt kurang..
harga biasa RM21.90..
tapi untuk pelajar RM18 je..
rugi2..
lepas da beli tiket along singgah dekat kedai gift tu..
nak beli seluar katanya...
ok fine la...
seluar pendek dekat situ RM39.90 ok...
gila mahal..
selamat beli baju 1 percuma 1...ahahaks..
lepas tu baru la kami semua masuk dekat kawasan waterpark tu,,,
sementara pergi tukar baju along pergi sewa pelampung dan pondok..
mula2 main dengan anak buah dekat kolam kanak2..
best gak join budak2 ahaks
anak buah aja paling best..
berkali2 main gelongsor tu..
maksu dia dok memerhati...
lepas tu kakak ipar suruh g main ombak..
ingatkan ombak pe...
rupanya...korang kena duduk atas pelampung..
jalan2 pusing satu kolam...
pastu sampai satu tempat tu pekerja dekat situ akan buat ombak..
ombak dia memang xleh nak besar lak...
ada group dak depan tu sampai terbalik pelampung diorang..
ahahah..
aja masa tu kongsi dengan nasuha...
along aja dengan tasha...
naik pelampung bentuk 8 tu...
aja punya la takut terus pegang pelampung along...
ahahaha sumpah bes weiiii...
korang patut pergi...
tu baru bahagian kanak2..
nanti ada rezeki lagi aja pergi bahagian dewasa lak ok....
lepas da bosan mandi kitorang pergi makan...
makanan dekat situ pon mesti2la mahal..
lepas makan tu anak buah pergi main2 lagi...
maksunya????g mandi dan siap2 nak balik..
sumpah xlarat da...angkara main ombak tu la..
dekat setengah jam terapung..ahaha
lepas semua siap2 nak balik...
ape lagi..
amik gambar la kan....ehehee...
nak tengok??
ok xde la lawa mana pon...
yang penting enjoy!!!
...
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..







tu je dari aja..
thanks baca..
salam...

Comments

Popular posts from this blog

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...m…

eh...mmg pantang an bkak lappy...babab ia!!

assalamualaikum... ahaha ari ni aja nk story pasal ketensionan berstudy CTU(pendidikan islam)..