Skip to main content

al-kisah home sweet home

assalamualaikum..^_^

entry kali ni aja nak menceritakan macam mana aja boleh tercampak di bumi palong 8 ni A.K.A rumahku syurgaku...ahaha...bermulanya disini..............

pada pagi jumaat yang indah......sepatutnya aja kena buat presentation blog for assignment IT...tapi nak buat macam mana kan...mak abah dah bagi nama aja yang bermula dengan huruf S..so kena terima kenyataan bahawa giliran aja bertukar pada minggu hadapan..huwargh!!ahaha...so berakhir cerita merepek di situ..aahahhaa...

ok2 berbalik kepada kisah benar...sepatutnya aja tido dekat rumah una hari ni..tapi xjadi tido sebab ada masalah masalah tertentu...so just pergi balik hari jela...sebab pergi pon konon la kan nak buat assignment...so lepas je kelas terus cabut pergi rumah una...

sampai2 rumah una...terus on lappy **wifi rumah una**...ape lagi..link nak ke facebook memang sedia ada..benda wajib bukak kalau connect dengan internet mestila fb kan..ahaha...tapi online kejap je...so teruskan dengan misi utama...bukak google then search apa yang patut..ok da dapat..tapi nak buat macam mana ni??????so golek3 dulu dengan una...lepas tu pergi makan pulak..***mak una buat bubur lambuk..sedap***dah lepas makan bajet nak buat...tapi hampeh....

eh2..macam dah terlepas something....ok2..reweind sikit..ahaha...scene masa golek2...tetiba una cakap...aja sepatutnya balik hari ni..sebab kalau minggu depan mesti lagi susah nak balik...**lebih kurang camtula dialognya***...nak tau apa aja buat???dengan sepantas kilatnyaaaaaa.....

aja: hello abah..mak mana?
abah: mak tido..kenapa??
aja: nak balik!!!!!!!!minggu depan takut busy..susah nak balik...
abah: ha cakap dengan mak **sejak bila ntah mak bangun.**
mak: hello..ha nak ape?
aja: nak balik mak...minggu depan macam busy...
mak: ha yela..
aja: mak jemput kan?
mak: haaa
ok tu ringkasan je..sebenarnya panjang perbualan tu...ahaha...so macam tu la gambaran cerita aja...dalam pukul 4.30pm juga la mak abah sampai...

tapi siyesly aja rindu rumah...lain sangat bile sampai rumah...sebulan lebih juga aja xbalik...sampai2 je rumah tengok pokok mangga dengan pokok rambutan da ilang...ohhh so itu la perubahan dekat uma aja..ahaha...

dalam pukul 8 mak panggil..ingatkan kenapa...rupanyaaaaaaa....cenderamata from PENANG!!!!! yeahhhhh...

ok sedikit besar...tapi aja suka!!alhamdulillah...bersyukur angah kakngah belikan untuk aja..huhu..ok tu je kot rasanya...sampai ketemu lagi ye kawan2..ehehe..assalamualaikum...

***(*^_^*)***

Comments

Popular posts from this blog

dengan ini aja mengisytiharkan..........

assalamualaikum...^_^


ok aja gedik...tak ada apa2pon yang nak diumumkan..just nak bagitahu.....follower aja da 100!!!!!!ok aja siyesly xsangka sebab tujuan aja berblogging just untuk suka2 sambil cari duit dari nuffnang,churpchurp [walaupun duit xpenah naik pon sob3...='( ]...


aishh aja nak umumkan juga bahawa aja dah bankrupt...ok bankrupt dari segi nafsu belajar..ahaha..esok test weiiiiii....aja xstudy apa2 lagi...asal nak belajar je teringat nak itu nak ini...lepas tu on laptop..lepas tu tengok mak andak bukak wifi...lepas tu tangan ni gatal betul bukak google chrome...lepas tu klik dekat facebook and blog**wajib bukak menatang dua ni**huhewww...and lepas tu online la sampai sekarang...walaupun mak andak da tutup wifi tapi aja sambung dengan broadband pulak..aishhhhhh..nafsu online lagi kuat daripada nafsu belaja..macam mana ni...


memang lepas ni laptop akan tinggal dekat rumah la..broadband pulak bagi abah simpan ...ahaha..alangkah bertuahnya aja kalau aja boleh buat semua tu...m…

eh...mmg pantang an bkak lappy...babab ia!!

assalamualaikum... ahaha ari ni aja nk story pasal ketensionan berstudy CTU(pendidikan islam)..