my friends:

Saturday, June 16, 2012

semester break

assalamulaikum....^___^

wahh lama juga aja tak update blog kan?shuhhhh shuhhhh shuhhhh labah2 semua...agak2 ada yang rindu tak?ehehhe...gediknye ponnnn...takde siapa nak rindu2...ok berdasarkan tajuk di atas...sure konfirm pasti semua mesti nak tau ape aktiviti yang aja lakukan semasa waktu cuti?kan3??ok jom baca cerita aja dari awal sampai akhir ok...

31 March 2012, Sabtu.


berakhirnya final exam dan berakhirnya semester 4...last payper!last payper!**dialog jozan dalam lawak ke der**.heheeeee..=D...semangat keluar dewan membara sampai tak jumpa langsung makcik azyra dan makcik echa tu...ish3..teruk betul diorang tinggalkan aja...sob3..T________T...hari tersebut juga mak abah jemput balik rumah...

1 April 2012, Ahad.


orang lain duk sibuk2 berkepit bawah ketiak mak...tapi aja................nak buat macam mana..tiket da beli sebulan awal...eh jap...tiket ke johor bahru..lupa pulak nak bagitau...huhu...so pada hari kejadian..tanpa kepitan or tersepit bawah ketiak mak, aja meninggalkan home sweet home dan berangkat ke rumah abang aja di johor..sedih ok time tu..semua sebab keje..kalau tak memang dah lama aja duk rumah lama2 pastu baru cari keje...sampai sana je kakak ipar da bawak aja pergi shopping..ahaha...sporting sangat kakak ipar aja ok...

April 2012


banyak juga aktiviti bulan april aja ni sampai lupa tarikhnya...tapi paling best syok dan xkan lupa....for the first time selama aja hidup 20 tahun ni,abg aja yang no dua tu bawak family dia and aja ke Genting Highland!siapa xberangan nak pergi sana..opkos la aja pon teringin..best la...khamis malam**kalau ikutkan pukul 2am** kitorang gerak dari johor bahru ke genting...dalam pukul 5 or 6 am baru sampai genting...siyes xterkata...jakun pon ada gak sebab xpenah pergi sana...

nampak x muka excited tu?ahaha...eh lupa nak bagitau time ni aja xkeje lagi..xde rezeki..kitorang duduk dekat genting tu satu malam je..jumaat and sabtu...lepas pergi genting angah bawak pergi KL pulak..mana?petrosains!ahaha..untuk aja bosan la gak..tapi untuk anak buah best la sebab ada macam2..huhu..sebelum pergi petrosains kitorang membongkang dulu dekat hotel...penat wei jalan2 dekat genting...dalam pukul 2 lebih baru siap2 pergi petrosains..tu pon dikira bernasib baik bukak lagi...

hari ahad?bajet nak balik...jap g angah bawak pergi time square pulak...penat xhilang main dekat genting jap g angah belanja main2 dekat TS pulak...papepon thanks dekat angah dan kakak ipar...mahal kot nak masuk sana...tapi da diorang memang nak bawak..aja ikutkan je..huhu...

11 April 2012, Rabu.

hari penting sebab aja kena interview...eh alhamdulillah..aja dapat keje jugak akhirnya..dekat mana?Pine System..salah satu outlet dekat AEON Bukit Indah johor...dah terlanjur dekat sana..ape lagi shopping itu ini la untuk keje punya pasal..huhu..

13 April 2012, Jumaat.

start keje..macam2 pengalaman dapat..eh lupa nak bagitau..dekat pine system ni ada jual printer,laptop,tablet,gps,smartphone samsung dan macam2 lagi..so aja dekat sana jadi promoter la...alhamdulillah keje dekat sana best..pahit manis semua ada..pengalaman la katakan..huhu...



pengalaman mematangkan kita sebagai hamba Allah..insya Allah aja akan belajar dari kesilapan..end of this story..back to normal that i'm a student..still a student..so last keje aja dekat sana 30 hb may 2012..sedih memang sedih..tapi nak buat macam mana..aja part time saje..belajar kena habiskan belajar dulu..

so itu sahaja dari aja sempena semester break yang lepas..welcome part 5...alhamdulillah result part 4 naik lagi..dan cukup buat aja happy  ..so lagi 2 sem je lagi nak habis diploma..insya allah...take care kawan..thanks baca..assalamualaikum..^_____^


No comments:

Post a Comment

sharing is caring =)